Ποδόσφαιρο

Η μεταγραφική ενίσχυση του Άρη στην επίθεση – Οι τρεις περιπτώσεις και τα δεδομένα

Σε τρία διαφορετικά μέτωπα κινείται ο Άρης για την ενίσχυση της επιθετικής τού γραμμής στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

*Γράφουν οι Ιάσονας Μίσχος και Πάνος Τσίκαλας

Οι περιπτώσεις που απασχολούν τους κιτρινόμαυρους είναι ποδοσφαιριστές που έχουν «βαριά» βιογραφικά και σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αιχμή του δόρατος της ομάδας.

Αρχικώς με τον Γκουιντέτι ο Άρης πρέπει να περιμένει και την Αλαβές. Οι Ισπανοί θέλουν να αποκτήσουν τον αντικαταστάτη του πριν τον αφήσουν να φύγει, κάτι που καθυστερεί τη διαδικασία.

Ακόμη θα πρέπει να βρεθεί λύση και για το θέμα του συμβολαίου του. Οι Ίβηρες δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με το 1.000.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν, έτσι οποιαδήποτε συμφωνία θα εξαρτηθεί και από το ζήτημα των αποδοχών του ίδιου.

Έαν μιλάμε για δανεισμό ο Άρης θα χρειαστεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του Σουηδού, ενώ αν τον αποκτήσει ως ελεύθερο θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία Γκουϊντέτι-Αλαβές για τα έως τώρα χρήματα που είναι να πάρει.

Στη συνέχεια το θέμα του Γκερέρο φαίνεται να είναι πιο μακριά. Ούτε ο Άρης τον έχει ως πρώτη επιλογή, ούτε εκείνος από την άλλη πλευρά δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η περίπτωση του δεν έχει εγκαταλειφθεί και είναι σημειωμένο στα χαρτιά των ανθρώπων του Άρη. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι κιτρινόμαυροι, έαν τον αποκτήσουν, θα είναι με ελεύθερη μεταγραφή και όχι σαν δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όσον αφορά τον Πιέρο Σωτηρίου τα πράγματα και εκεί είναι σύνθετα. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι ο κύπριος ποδοσφαιριστής δεσμεύεται από συμβόλαιο, οπότε η Αστάνα που ανήκει έχει τον πρώτο λόγο.

Το ρεπορτάζ από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή αναφέρει πως δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα ενδεχόμενο μεταγραφής του σε ευρωπαϊκή ομάδα και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Στο παρελθόν μάλιστα είχε προτάσεις από ομάδες της χώρας αλλά δεν καρποφόρησαν για άλλους λόγους.

Το σημαντικό σε αυτή την πιθανότητα όμως είναι να τα βρουν οι άνθρωποι του Άρη με την ομάδα του Καζακστάν, που εκεί εντοπίζονται οι περισσότερες δυσκολίες. Ο διεθνής φορ αποκτήθηκε από την Κοπεγχάγη μόλις πριν το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη με ένα σημαντικό ποσό και δύσκολα να τον αφήσουν από την ομάδα του να αποχωρήσει χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Έτσι για να φτάσουν οι άνθρωποι του Άρη σε παραπάνω συζητήσεις και να επέλθει συμφωνία με την πλευρά του Σωτηρίου πρέπει να αποσπάσουν το «ναι» της ομάδας του και να τα βρουν στη σχετική αποζημίωση.

Σε αυτά τα δεδομένα πρέπει να κρατήσουμε όμως πως ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι βιαστικός στις επιλογές που θα λάβει, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και το κασέ του συμβολαίου του κυμαίνεται γύρω στις 700.000 ευρώ

Όπως και να έχει οι Γκερέρο, Γκουιντέτι και Σωτηρίου καλύπτουν εκτός από το ζητούμενο του «κάτι παραπάνω» μεταγραφικά που θέλουν οι κιτρινόμαυροι και την επιθυμία του Άκη Μάντζιου για παίχτες που θα μπορούν άμεσα να βοηθήσουν την ομάδα, χωρίς να χρειαστούν τρομερό χρόνο προσαρμογής και με αυτό το γνώμονα θα γίνουν οι όποιες κινήσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button