Μπάσκετ

Η καλύτερη άμυνα εδώ και οκτώ χρόνια!

Εξαιρετική ήταν η αμυντική εικόνα των κιτρινόμαυρων κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη.

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ: “κρατώντας το Μεσολόγγι Baxi στους 48, ο Άρης ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική επίδοση του στην τελευταία οχταετία. Είχε δεχτεί 48 πόντους και από τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι του Πρωταθλήματος 2017-18 (60-48) ενώ στις δύο σεζόν που μεσολάβησαν καλύτερες επιδόσεις του στο πρώτο μισό του παρκέ ήταν στη σεζόν 2018-19 οι 54 που δέχτηκε από τον Ήφαιστο (65-54) και στην περσινή οι 59 που δέχτηκε από το Περιστέρι (72-59).

Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής από τον Άρη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2012-13 όταν κράτησε το Περιστέρι στους 46 (70-46).

Το διάστημα στο οποίο η άμυνα του Άρη ήταν πιο αποτελεσματική ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Κρατώντας το Μεσολόγγι στους 19 πόντους σε αυτό το διάστημα (εννιά στην τρίτη και 10 στην τέταρτη), «έγραψε» ένα ακόμη αμυντικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 23 πόντων που δέχτηκαν το Μεσολόγγι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό, ο Κολοσσός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Λαύριο και ο Προμηθέας στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με το Περιστέρι.

Η συνολική παραγωγικότητα των 125 πόντων είναι η δεύτερη μικρότερη της σεζόν, πίσω μόνο από τους 124 που σημειώθηκαν στο παιχνίδι Λάρισα  – Λαύριο της 11ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη έφτασε σε αυτήν την αμυντική επίδοση παρότι δεν είχε ούτε μία τάπα. Ήταν η δεύτερη μηδενική επίδοση της μετά από εκείνη κόντρα στον Προμηθέα για την 6η αγωνιστική.

Πριν διαμορφωθεί το τελικό +29, ο Άρης βρέθηκε προηγούμενος ακόμη και με 32 πόντους (74-42) ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά που προέκυψε στη διάρκεια ενός αγώνα στο φετινό Πρωτάθλημα. Στο +32 είχε βρεθεί και ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του με τον Ηρακλή με το 106-74″.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button