Γενικά

«Η επίθεση ήταν καταδρομική – Ήξεραν τη ζημιά που θα κάνουν»

Ο δεύτερος αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Ενώπιον της έδρας βρίσκεται ο 47χρονος ανθυπαστυνόμος του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και καταθέτει όλα όσα γνωρίζει για την φρικτή δολοφονία του 19χρονου από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Αρχικά, ο 47χρονος μάρτυς περιέγραψε το σκηνικό που αντίκρισε στην οδό Θ. Γαζή και στο σημείο του εγκλήματος“Όταν φτάσαμε εμείς τα ασθενοφόρα με τους τραυματίες είχαν αποχωρήσει. Συλλέξαμε τα στοιχεία, αναζητήσαμε για μάρτυρες. Υπήρχε υπερβολικά πολύ αίμα. Αιματηρά τυπώματα παπουτσιών και ένα δρεπάνι με αίμα. Λίγο πιο κάτω βρέθηκε ξύλινο στυλιάρι. βρέθηκε και ένα κομμάτι από κράνος και επιπλέον αίμα, επί της οδού Σεφέρη”, είπε.

loading...

Η κλήση που δέχθηκαν, όπως είπε, έκανε λόγω για συμπλοκή ατόμων με αντικείμενα. Αναφέρθηκε μία ομάδα 10-12 ατόμων που επιτέθηκε σε άλλη ομάδα 5-6 ατόμων. “Οι πληροφορίες ήταν πολλές. Από την αρχή ήταν σαν δεδομένο ότι έχουμε οπαδούς μιας ομάδας να χτυπούν άλλους μιας άλλης ομάδας. Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του 1ου κατηγορούμενου. Αποφασίσαμε την προσαγωγή του. Ξέραμε ότι υπήρχαν και άλλα άτομα αλλά δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Ο κατηγορούμενος ήταν αρνητικός για τα πάντα. Μετά είπε ότι ήταν στο σημείο και δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο”, πρόσθεσε ο 47χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίουτα κλειδιά του 1ου κατηγορούμενου άνοιξαν τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού “και θεωρήθηκε πως είναι υπεύθυνος. Στη συνέχεια ζορίστηκε και μας είπε όλα τα ονόματα πλην ενός. Τελικώς προκύπτει ότι έχουμε τρία αυτοκίνητα. Το όχημά του είχε χτύπημα στο καπό και ήταν πρόσφατο”. Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως στην πίσω πλατη του καθίσματος του τρίτου οχήματοςβρέθηκε DNA του Άλκη και ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ ανέλυσε τα ίχνη DNA που εντοπίστηκαν στα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση καθώς στα υπόλοιπα οχήματα.

Ο αστυνομικός συμπλήρωσε πως στα χέρια των Αρχών έφτασε ένα βίντεο με άγνωστο αποστολέα, το οποίο δείχνει το περιστατικό προς το τέλος του, αλλά και το χτύπημα με καρέκλα στο όχημα.

Έπειτα, ο 47χρονος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη“Ξεκίνησαν από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Με την κίνηση που έκαναν προέκυψε ότι δεν ήθελαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο του Άρη. Γνώριζαν το σημείο. Προφανώς ήξεραν ότι εκεί υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Προσπάθησαν να υπερτερούν αριθμητικά. Προκύπτει ότι δύο κατηγορούμενοι είχαν ξανακάνει επίθεση με μαχαίρι στο ίδιο σημείο. Δεν είναι άγνωστα τα σημεία για αυτούς. Υπήρχε στιχομυθία όταν έστειλαν κάποιον εκεί, αλλά δεν επιβεβαιώνεται”, υποστήριξε.

Σχολιάζοντας της τακτική τους, ο αστυνομικός τόνισε πως είναι οι επιθέσεις τυφλές όσον αφορά στα άτομα αλλά, γνωρίζουν ότι είναι οπαδοί της αντίθετης ομάδας“Η επίθεση φαίνεται να είναι καταδρομική. Ήξερε ο καθένας τι θα κάνει. Προηγήθηκε άνεση, δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε. Όλοι είχαν όπλα. Ήξεραν τη ζημιά που ήθελαν να κάνουν. Θεωρούμε ότι γνωρίζονται μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι”. Για το σήμα των κινητών του τηλεφώνων, ο 47χρονος υπογράμμισε πως φαίνεται σε μερικά από αυτά χάνεται στη περιοχή του Ιπποκράτειου. “Υπάρχουν ανταλλαγές κλήσεων μεταξύ των κατηγορουμένων”, υποστήριξε.

Ο μάρτυς περιγράψετε τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να κινήθηκαν τα άτομα που βρίσκονται στα οχήματα, βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους από της έρευνα.

Αυτήν την ώρα, ο 47χρονος απαντά στις ερωτήσεις της Εισαγγελέως.

Πηγή: thesstival.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button