Ποδόσφαιρο

Η ελληνική παρουσία και η πίστη στο “νέο αίμα”!

Ο Χερμάν Μπούργος είναι ένας προπονητής που αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάτι που έκανε όταν ήταν συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη σχολίασε τη μη παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του Άρη, λέγοντας ότι εμείς είμαστε εδώ για να φτιάξουμε τους νέους γηγενείς αθλητές του Συλλόγου. Η παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών που πλαισίωσαν την αποστολή της ομάδας για την Αυστρία, δεν έγινε μόνο για… ποσοτικούς λόγους, αλλά και από επιλογή.

Συγκεκριμένα ο Χερμάν Μπούργος πήρε μαζί του τους Χρυσόπουλο, Παναγίδη, Σγουρό, Χατζηϊωάννου, Καρακασίδη και Τανούλη, έχοντας τους εντοπίσει μέσα από τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας στις οποίες συμμετείχαν. Ο τεχνικός του Άρη έχει πλήρη εικόνα για τον καθένα απ’ αυτούς και θεωρεί ότι αν δουλευτούν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά μελλοντικά να φέρουν και χρήματα.

Μάλιστα για τον νεαρό Τανούλη είπε ότι τον είχε ξεχωρίσει από τα παιχνίδια της Κ17 στο φάιναλ φορ της Κ17 και έτσι τον επέλεξε αρχικά για να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα και να είναι παρών στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία. Μην ξεχνάμε ότι όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπάρχει μία Λίστα β’, που αποτελείται από γηγενείς ποδοσφαιριστές, οπότε κάποιοι από τους μικρούς θα μπουν σε αυτή.

Μάλιστα τρεις εκ των παρόντων πιτσιρικάδων στην Αυστρία είχαν ήδη υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια, ενώ αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις θα γίνει και με τους υπόλοιπους. Πάντως ο Χερμάν Μπούργος είναι αποφασισμένος να δουλέψει μαζί τους, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία, πως γίνεται στην Ελλάδα και θεωρούμε ακόμη ταλέντα παίκτες 19 και 20 ετών, ενώ στο εξωτερικό σ’ αυτήν την ηλικία έχουν ήδη ξεκινήσει την επαγγελματική τους καριέρα…

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button