Μπάσκετ

Η αναφορά του ΕΣΑΚΕ στον Φλιώνη: «Έχει μαλώσει με το λάθος»

Στην πολύ καλή παρουσία του Φλιώνη αναφέρθηκε ο ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

Δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη αφού αυτός ήταν ο ΝτεΚόζι, δεν ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα αφού αυτόν τον ρόλο ανέλαβαν ο Σλαφτσάκης και ο Κουζέλογλου. Ο Δημήτρης Φλιώνης όμως κατάφερε να βάλει το όνομα του στη λίστα των κορυφαίων της νίκης του Άρη επί του Ηρακλή δίνοντας συνέχεια στη λίστα αγώνων Πρωταθλήματος στους οποίους… αρνήθηκε να κάνει λάθος.

Ο αρχηγός του Άρη ήταν o «mr.Οικονομία» της ομάδας του αφού είχε επτά ασίστ, δύο κλεψίματα και έμεινε χωρίς λάθος στα 26:36 της παρουσίας του στο παρκέ. Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε εξάλλου, έφτασε τις 145 στην κατηγορία και ανέβηκε στη 12η θέση της σχετικής λίστας του Άρη, ξεπερνώντας τον Ντομινίκ Ουότερς που είχε 143 στη σεζόν 2015-16.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι στις 11 τελευταίες εμφανίσεις του στην Basket League, ο Φλιώνης έμεινε για 8η φορά αλάνθαστος. Στα τελευταία 203 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ για ματς Πρωταθλήματος είχε τρία μόνο λάθη! Έκανε από ένα στη φετινή πρεμιέρα με το Μεσολόγγι Baxi και πέρσι με τον Ήφαιστο εντός και τον Ιωνικό εκτός έδρας.

Στα συνολικά 110 παιχνίδια του στην κατηγορία, ο διεθνής γκαρντ μετράει 91 λάθη (0,82) και ο συντελεστής του στους τομείς της οικονομίας είναι +149 (1,35 μ.ό.) με 145 ασίστ, 89 κλεψίματα, 6 κοψίματα και 91 λάθη.

Κατά τα άλλα…

*Ο Κουίντον ΝτεΚόζι ηγήθηκε επιθετικά του Άρη και έχοντας 4/4 τρίποντα, σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League. 3/3 είχε από την άλλη πλευρά ο Σταύρος Σχίζας όπως στη 2η αγωνιστική ο Γιάννης Χατζηνικόλας στο παιχνίδι του Μεσολογγίου Baxi στη Ρόδο.

*Με τους έξι πόντους του στο σημερινό ντέρμπι, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης ξεπέρασε τους 700 πόντους σε 190 ματς στην κατηγορία.

*Με τους πέντε πόντους του, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς έγινε ο 42ος ξένος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 300.

*Ο Άρης έφτασε στην επικράτηση έχοντας μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων (ΝτεΚόζι 20) και ισοφαρίζοντας τη μικρότερη επίδοση της φετινής Basket League αφού έναν είχε και ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή.

*Η ανατροπή του -12 είναι η μεγαλύτερη ως τώρα στο Πρωτάθλημα αφού ο Άρης νίκησε παρότι βρέθηκε στο 49-61 στο 27′. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ανατροπή ήταν εκείνη περασμένου Σαββάτου του Μεσολογγίου Baxi που γύρισε από το -11 πριν επικρατήσει του Ιωνικού Hellenic Coin.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button