Ποδόσφαιρο

Η ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ από την Super League

Δείτε παρακάτω την ανάλυση της Λίγκας για το σημερινό ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ για το πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Αναφέρει σχετικά η διοργανώτρια αρχή:

«Μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Άρης και η ΑΕΚ ήταν ισόβαθμοι, αλλά τώρα, που βρίσκονται αντίπαλοι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τους χωρίζουν έξι βαθμοί και τρεις θέσεις.

Ο Άρης έχει πλέον βαθμολογικό πλεονέκτημα για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και αυτό το παιχνίδι μπορεί να το ισχυροποιήσει. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να συνέλθει από τις τέσσερις διαδοχικές ήττες της.

Ο Άρης
Ξεκίνησε τα Playoffs με ήττα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης τον κράτησε δεύτερο με διαφορά, καθώς ως τώρα όλες οι ομάδες έχουν απώλειες.

Έχασε από τον Ολυμπιακό μετά από έξι παιχνίδια χωρίς ήττα στο φινάλε της κανονικής περιόδου με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αυτή είναι η μοναδική του ήττα στα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έκλεισε με δύο νίκες στην έδρα του την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε τα Playoffs. Κέρδισε τα τρία τελευταία, αφού είχε μια νίκη στα τέσσερα προηγούμενα.

Η ΑΕΚ
Με τέσσερις διαδοχικές ήττες στα ισάριθμα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον εκτός τετράδας στη βαθμολογία, ενώ μειώθηκαν οι πιθανότητές της για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για το πρωτάθλημα μόνο έχει χάσει τα τρία τελευταία, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Έχει κάνει μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια, αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκτός έδρας έχασε τα δύο τελευταία από Βόλο και ΠΑΟΚ, αφού ήταν έξι παιχνίδια αήττητη, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχει πετύχει 21 γκολ εκτός έδρας, μόνο ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα, 34.

Μεταξύ τους
Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έπαιξαν και τα δύο παιχνίδια. Η ΑΕΚ είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη 1-0, αλλά έχασε στην Αθήνα 2-0.

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, 58 από τα 116.

Στα έξι τελευταία τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα δεν έχει νίκη γηπεδούχος!

Στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες, στην Αθήνα ο Άρης μια και δύο ισοπαλίες.

Η νίκη του Άρη σταμάτησε ένα σερί επτά επίσημων αγώνων τους, που η ΑΕΚ ήταν αήττητη. Οι πέντε ήταν για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε σε τρεις διαδοχικές επισκέψεις στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δύο στο περσινό πρωτάθλημα και μια φέτος.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 27

Ισοπαλίες: 31
Νίκες ΑΕΚ: 58
Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 23

Ισοπαλίες: 18
Νίκες ΑΕΚ: 17


Στην κανονική διάρκεια
14.01.2021: Άρης – ΑΕΚ 0-1
(65’ φάουλ Γκαρσία)
07.02.2021: ΑΕΚ – Άρης 0-2
(29’ σουτ Ρόουζ, 90’ σουτ Σάντε Σίλβα)».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button