Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΛ στους “16”, ο ΠΑΣ στο… σπίτι του

Μετά τα πέναλτι-εφευρέσεις στην κανονική διάρκεια (1-1), στη …ρουλέτα από τα 11 βήματα, η ΑΕΛ κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έδωσε ρεσιτάλ αστοχίας, και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Αλκαζάρ» διεκδίκησε τον τίτλο του χειρότερου στο θεσμό του Κυπέλλου έως τώρα, αφού οι δύο ομάδες έμοιαζαν να μην έχουν κανένα κίνητρο σχετικά με την αποψινή αναμέτρηση.

Όλα άλλαξαν άρδην από την αρχή κιόλας του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από κόρνερ στο 47′, ο Μπέρτος έπιασε την κεφαλιά και ο Όγκμποε εκτέλεσε με το δεξί, με τον Γκαρντάφσκι -ως από μηχανής Θεός- να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Οι παίκτες της ΑΕΛ ζήτησαν έντονα πέναλτι για χέρι, ο Παπαπέτρου δε σφύριξε κάτι, όμως σταμάτησε το παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα μετά και έστειλε τους «βυσσινί» στα 11 βήματα, πιθανώς από πληροφόρηση εκ του βοηθού του.

Όπως προκύπτει και από τα ριπλέι, πάντως, ο Γκαρντάφσκι απέκρουσε με το… σαγόνι, γι’ αυτό και δεχόταν για αρκετά λεπτά ιατρική βοήθεια, πεσμένος μέσα στην εστία της ομάδας του. Όταν σηκώθηκε, ο Παπαπέτρου τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μαυριάς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Πριν περάσουν οκτώ λεπτά, ωστόσο, οι Ηπειρώτες κέρδισαν κι αυτοί πέναλτι, σε ανατροπή του Περέα από τον Ηλιάδη. Και εδώ υπήρξαν, ωστόσο, έντονα παράπονα, με τους «βυσσινί» να υποστηρίζουν ότι η παράβαση συνέβη εκτός περιοχής. Η απουσία VAR σήμαινε ότι και εδώ ο Παπαπέτρου δε θα προβληματιζόταν για να αλλάξει πιθανώς την απόφασή του, ο Κάργας έστησε τη μπάλα στη λευκή βούλα και έγραψε το 1-1 με ωραία εκτέλεση.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου δεν άλλαξε τίποτα. Κι αυτό χάρη στον Θεοδωρόπουλο, που στο 99′ απέκρουσε με ένα χέρι την κεφαλιά του Σάλιακα και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία μετά το πλασέ του Σνάιντερ. Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ αστόχησαν (Σάλιακας, Κάργας και Παντελάκης, ευστόχησε μόνον ο Πίρσμαν), με την ΑΕΛ να επικρατεί με σκορ 3-1 (ευστόχησαν οι Ακούνια, Ηλιάδης και Κολομπίνο, αστόχησε ο Μπέρτος) και να παίρνει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Αυτή ήταν η τρίτη πρόκριση για τους Θεσσαλούς, μετά τον αποκλεισμό των Απόλλωνα Λάρισας (0-3) και Διαγόρα Ρόδου (1-2 στη παράταση) προηγουμένως.

ΑΕΛ (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά, Κολομπίνο, Νικολιάς (66′ Γιάκος), Μαυριάς (91′ Γλυνός), Όγκμποε (66′ Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Ρίζος (67′ Πίρσμαν), Παντελάκης, Μίνα (46′ Τριάδης), Καραχάλιος (91′ Λιάσος), Σιόντης (84′ Μορέιρα), Γκαρντάφσκι, Περέα, Μιλιντσεάνου (46′ Σνάιντερ).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button