Γενικά

Ευρωπαϊκές πωλήσεις: Ποιο αυτοκίνητο «νίκησε» τον κορονοϊό

Δείτε ποιες αγορές χτυπήθηκαν περισσότερο και ποιες λιγότερο από την πανδημία.

Η πανδημία του κορονοϊού κόστισε στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου πάνω από το 50& των πωλήσεων της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato, τον μήνα Μάρτιο η αγορά της Ευρώπης κατέγραψε μια μείωση πωλήσεων της τάξης του 52%, που μεταφράζεται στην χαμηλότερη επίδοση της τελευταίας 38ετίας. Σε απόλυτους αριθμούς πουλήθηκαν μόλις 848.000 καινούργια αυτοκίνητα.

Ανάμεσα στις 27 αγορές, αυτή που παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση ήταν της Ιταλίας (-86%), της Γαλλίας (-72%) και της Ισπανίας (-69%). Ήταν και οι χώρες με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία. Αντίθετα τις μικρότερες απώλειες κατέγραψε η Φινλανδία (-1%), η Λιθουανία (-1%) και η Σουηδία (-9%).

Η χώρα μας κατέγραψε μείωση πωλήσεων της τάξης του 61%.

sales

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το νέο VW Golf αναδείχθηκε πρωταθλητής στις πωλήσεις με 23.757 οχήματα. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών βρέθηκε με 15.502 πωλήσεις το Tesla Model 3 και με 14.587 μονάδες το Ford Focus.

Αναλύοντας τα στοιχεία της Jato, βλέπουμε πως στα αμιγώς ηλεκτρικά το Tesla Model 3 αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Toyota Corolla να κερδίζει στην πρωτιά στα υβριδικά και το Mitsubishi Outlander στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

jat

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button