Ποδόσφαιρο

Επιστολή της ΑΕΚ στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Τι ανέφερε η “Ενωση”

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με επίσημη επιστολή προς την Αστυνομία έθεσε ως θέμα την αλόγιστη χρήση χημικών στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Κυριακή (08/01), στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» έστειλε την επιστολή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θέτοντας ως θέμα «την αλόγιστη χρήση χημικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και τους τεράστιους κινδύνους, που απορρέουν από αυτό, όπως συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια, και πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό», αναφέρει.

Στην επιστολή της, δε, η ΠΑΕ ανέλαβε τις ευθύνες, που τις αναλογούν στα ζητήματα ασφαλείας, όμως, παράλληλα, ζήτησε και τη συνδρομή της Αστυνομίας, «χωρίς ακρότητες και κατάχρηση μεθόδων, που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα». Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ έθεσε και το σοβαρό ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών.

Όπως αυτό, που έγινε στις θύρες 11 και 15 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου «η αστυνομία, με δικαιολογίες επιεικώς ακατανόητες αρνήθηκε να βοηθήσει και να συνδράμει στην προστασία των νόμιμων κατόχων εισιτηρίων». Συγκεκριμένα, υπήρξαν οπαδοί, οι οποίοι ξήλωσαν τουρνικέ στις συγκεκριμένες θύρες, με την ΑΕΚ να ζητά τη βοήθεια της αστυνομίας. Δεν την έλαβε και τελικά η ΠΑΕ από μόνη της προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο. Επιπλέον, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα δύο τραγικά περιστατικά με τους δυο φίλους της ομάδας που έχασαν τη ζωή τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button