Γενικά

Επίσημο: Νέο Volvo C40 Recharge, το ηλεκτρικό κουπέ SUV (video)

Το C40 Recharge είναι ένα κουπέ XC40 και το πρώτο μοντέλο στην γκάμα της Volvo που προτείνεται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα.

Volvo C40 Recharge

Η Volvo βαδίζει πλέον στον δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Η σουηδική φίρμα έχει επισημοποιήσει τον στόχο της που είναι να εξελιχτεί σε μια 100% ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030. Και έως το 2025, πιστεύει και στοχεύει τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν ήδη το 50% των πωλήσεών της.

Volvo C40 Recharge

Αλλά μέχρι σήμερα, η Volvo προσέφερε μόνο ένα τέτοιο μοντέλο, το XC40 P8. Οι ηλεκτρικές καινοτομίες της επομένως θα ακολουθήσουν η μία ύστερα από την άλλη. Έξι λανσαρίσματα λοιπόν προτάθηκαν από ένα teaser. Και εδώ είναι το πρώτο, το C40 Recharge.

Volvo C40 Recharge

Αυτό είναι επομένως το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα διατίθεται αποκλειστικά ως BEV. Αλλά είναι επίσης το πρώτο κουπέ SUV της Volvo. Σηματοδοτεί λοιπόν την επιστροφή της οικογένειας «C», της οποίας τα τελευταία μέλη ήταν το κόμπακτ C30 και το κουπέ-καμπριολέ C70.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το C40 είναι μέρος της γκάμας των κόμπακτ της Volvo και, ως εκ τούτου, προέρχεται από το XC40. Δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερο ότι το C40 είναι ένα κουπέ XC40 με ηλεκτρικό κινητήρα!

Volvo C40 Recharge

Το C40 διαφέρει από το XC40 από την πιο δυναμική σιλουέτα του, με κεκλιμένη οροφή και πάνω από όλα με έντονα κεκλιμένο πίσω τζάμι. Τα πλαϊνά τζάμια σχηματίζουν μια αιχμή προς την κορυφή της πίσω πόρτας. Το C40 διατηρεί τα φώτα που τρέχουν πλευρικά και προς τα πάνω στην πίσω πόρτας, με μια φωτεινή υπογραφή που σχηματίζει διακεκομμένες γραμμές. Τα δε φανάρια εκτείνονται στον πορτμπαγκάζ, ενώ μια μικρή πτέρυγα είναι προσαρτημένη στη βάση του πίσω τζαμιού. Αλλά και το εμπρός μέρος έχει ανασχεδιαστεί, με τα φώτα να έχουν πιο τριγωνική εμφάνιση. Αυτό προφανώς θα είναι το «νέο πρόσωπο» των ηλεκτρικών Volvo.

Volvo C40 Recharge

Από τεχνικής πλευράς, η βάση είναι λογικά εκείνη του XC40, δηλαδή της σπονδυλωτής πλατφόρμας CMA. Την κίνηση του C40 αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 78 kWh, διασφαλίζοντας αυτονομία σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατασκευαστή, περίπου 420 km.

Volvo C40 Recharge

Η Volvo λέει ότι «θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου και με τις επερχόμενες ενημερώσεις του λογισμικού», ενημερώσεις που θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, με τεχνολογία over-the-air. Το αυτοκίνητο θα έχει ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εξελιγμένο από κοινού την Google και θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες του γίγαντα της αμερικανικής τεχνολογίας, όπως τα Google Maps.

Το νέο C30 θα πωλείται online κι έτσι η Volvo θα απλοποιήσει την γκάμα, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στις εργοστασιακά προκαθορισμένες εκδόσεις.

Volvo C40 Recharge

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button