Γενικά

Επίσημο: Νέο Toyota Land Cruiser 300 (video)

Ο βασιλιάς των SUV επέστρεψε με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς διατηρώντας αναλλοίωτο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.

Η Toyota παρουσίασε σήμερα στο Dubai το πολυαναμενόμενο Land Cruiser 300, την ολοκαίνουργια γενιά του θρυλικού 4×4 με παράδοση 70 ετών και συνολικές πωλήσεις άνω των 10,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Toyota Land Cruiser 300

Το Series 300 αντικαθιστά το Series 200 που είχε κάνει πρεμιέρα το 2007 με σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς υιοθετώντας τη φιλοσοφία για Ποιότητα, Ανθεκτικότητα και Αξιοπιστία (Quality, Durability and Reliability).

Η ναυαρχίδα των SUV της Toyota βασίζεται στο νέο πλαίσιο τύπου σκάλας GA-F με αρκετά εξαρτήματα από την πλατφόρμα TNGA της ιαπωνικής φίρμας. Χάρη σε αυτό, το νέο Land Cruiser είναι 200 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του ενώ παράλληλα έχει υψηλότερη ακαμψία, χαμηλότερο κέντρο βάρους και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Toyota Land Cruiser 300

Παράλληλα, σε συνδυασμό με τη νέα ανάρτηση που εξασφαλίζει πως οι τροχοί παραμένουν σε επαφή με το έδαφος και ενσωματώνει το ηλεκτρονικό σύστημα Electronic Kinetic Dynamic Suspension System, το Land Curiser προσφέρει στον οδηγό καλύτερο έλεγχο εντός και εκτός δρόμου.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Toyota Land Cruiser περιλαμβάνει δύο ολοκαίνουργια σύνολα – έναν βενζινοκινητήρα twin-turbo V6 3,,5 lt με απόδοση 415 PS και 650 Nm, και έναν πετρελαιοκινητήρα V6 3,3 lt με απόδοση 309 PS και 700 Nm. Και τα δύο μοτέρ συνεργάζονται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Toyota που συμβάλλει σε μείωση των εκπομπών CΟ2 κατά 10% σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς

Σχεδιαστικά, το Land Cruiser 300 αποτελεί εξέλιξη της απερχόμενης γενιάς, διατηρώντας τις επιβλητικές εξωτερικές διαστάσεις (4.950 x 1.980 x 1.970 mm) και τις ίδιες γωνίες προσέγγισης (32ο) και διαφυγής (24ο) ενώ παράλληλα δείχνει πιο μυώδες και μοντέρνο.

Toyota Land Cruiser 300

Στη μάσκα κυριαρχεί η μεγάλη γρίλια που πλαισιώνεται από αεραγωγούς και ενώνεται με τα λεπτότερα φώτα LED. Ο προφυλακτήρας φτάνει χαμηλά για καλύτερη αεροδυναμική, και είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος όπως και τα πλαστικά προστατευτικά στους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών. Το προφίλ είναι άμεσα αναγνωρίσιμο με παρόμοιες αναλογίες, γραμμή παραθύρων με χρωμιωμένο πλαίσιο, φουσκωμένα φτερά και ενσωματωμένα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ. Πίσω η σχεδίαση είναι πιο διαχρονική με κάθετο κόψιμο, οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED και μεγάλη πόρτα με χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Η Toyota παρουσίασε και δύο ακόμη παραλλαγές του Land Cruiser με διαφορετικούς προφυλακτήρες χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για αυτές. Η πρώτη έχει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που προφανώς χαρίζει καλύτερη γωνία προσέγγισης και ενσωματώνει διαφορετικές εισαγωγές αέρα γύρω από τη γρίλια.

Η δεύτερη μοιάζει ακόμα πιο σκληροτράχηλη, χάρη στη νέα γρίλια με την επιγραφή Toyota, τις ποδιές και τα πλαστικά προστατευτικά σε μαύρη απόχρωση περιμετρικά του αμαξώματος και τις σκουρόχρωμες ζάντες.

Toyota Land Cruiser 300

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι επίσης αναβαθμισμένη με περισσότερη τεχνολογία και βελτιωμένη ποιότητα υλικών. Πρωταγωνιστεί η μεγάλη οθόνη αφής (από 9″ έως και 12,3″ ανάλογα με την έκδοση) στην κορυφή της φαρδιάς κεντρικής κονσόλας όπου βρίσκουμε τα χειριστήρια για τον κλιματισμό και φυσικά κουμπιά για όλες τις λειτουργίες. Πίσω από το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι έχουμε αναλογικά όργανα με μια έγχρωμη οθόνη στο κέντρο.

Από την κεντρική οθόνη ο οδηγός έχει πρόσβαση και στο νέο Multi-Terrain Monitor που παρουσιάζει το έδαφος μπροστά και κάτω από το όχημα διευκολύνοντας την κίνηση εκτός δρόμου. Επιπλέον το σύστημα Multi-Terrain Select επιλέγει αυτόματα την καταλληλότερη λειτουργία οδήγησης ανάλογα με τις συνθήκες.

Όπως και στο υφιστάμενο μοντέλο, η καμπίνα διακρίνεται για την ευρυχωρία της με πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη σε δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων, πληθώρα αποθηκευτικών χώρων και και μεγάλο χώρο αποσκευών. Στις πλουσιότερες εκδόσεις οι επιβάτες της δεύτερης σειράς έχουν πρόσβαση σε δύο μεγάλες οθόνες για ενημέρωση και ψυχαγωγία, και φυσικά στους δικούς τους αεραγωγούς για τον κλιματισμό.

Στο κομμάτι της ασφάλειας έχουμε το πλήρες πακέτο Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέο Pre-Collision System με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών καθώς και τα τελευταία συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης (Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist κ.α.)

Η εμπορική διάθεση του νέου Toyota Land Cruiser 300 θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2021, με τις τιμές να αναμένονται παραπλήσιες της απερχόμενης γενιάς.

Toyota Land Cruiser 300

Πηγή: Toyota

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button