Γενικά

Επίσημο: Νέο Subaru Outback για την Ευρώπη (video)

Η Subaru παρουσίασε το νέο Outback ευρωπαϊκών προδιαγραφών που ξεκινά την εμπορική του πορεία τον επόμενο μήνα.

Subaru Outback

Μπορεί η έκτη γενιά του Subaru Outback να παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2019 στις ΗΠΑ, όμως σήμερα η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε την έκδοση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η οποία θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο από τον Αρπίλιο του 2021.

Το νέο Outback βασίζεται στην πλατφόρμα Subaru Global Platform και παρουσιάζει σημαντική αναβάθμιση σε ακαμψία, άνεση και παθητική ασφάλεια. Σχεδιαστικά το ευρωπαϊκό μοντέλο ξεχωρίζει από μικρές διαφορές στα φώτα LED και τους προβολείς ομίχλης στον προφυλακτήρα, ενώ διατηρεί την χαρακτηριστική σιλουέτα ανυψωμένου station wagon, τη μεγάλη εξάγωνη γρίλια, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, τις ποδιές σε στυλ αλουμινίου (ή glossy black) και τις μπάρες οροφής.

Subaru Outback

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός Boxer κινητήρας 2,5 λίτρων με 182 PS / 239 Nm που είναι κατά 90% ανασχεδιασμένος (η Subaru δεν αναφέρει κάτι για τον τούρμπο κινητήρα 2,4 λίτρων με 260 PS / 375 Nm που συναντάμε στο μοντέλο αμερικανικών προδιαγραφών).

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου Lineartronic CVT και του βελτιωμένου συστήματος μόνιμης τετρακίνησης S-AWD με ενεργό torque vectoring. Βελτιώσεις έχουμε στην ανάρτηση και το σασί για περισσότερη άνεση, μειωμένες κλίσεις στις στροφές (κατά 50%) και καλύτερο κράτημα. Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε προγράμματα οδήγησης SI-DRIVE (Intelligent και Sport) που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες.

Καλύτερες είναι οι δυνατότητες εκτός δρόμου με λειτουργία X-Mode (Snow/Dirt και Snow/Mud), αυξημένη απόσταση από το έδαφος (213 mm), γωνία προσέγγισης 19,7°, γωνία ράμπας 21° και γωνία διαφυγής 22,6°. Η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 2.000 kg.

Subaru Outback

Στο εσωτερικό βρίσκουμε κεντρική οθόνη αφής 11,6″ που ενσωματώνει το infotainment με νέα διεπαφή και υποστήριξη Apple CarPlay / Android Auto. Μια κάμερα αναγνωρίζει το άτομο που κάθεται στη θέση του οδηγού και ρυθμίζει αυτόματα το κάθισμα, τους καθρέφτες και τις προτιμήσεις για το air-condition. Προαιρετικά έχουμε επενδύσεις από Nappa leather στα καθίσματα, ή από αδιάβροχο υλικό StarTex.

Subaru Outback

Το νέο Outback είναι πιο ευρύχωρο από τον προκάτοχό του με περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 522 lt σε πενταθέσια διάταξη.

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού EyeSight περιλαμβάνει Advanced Adaptive Cruise Control με Lane Centering, Driver Monitoring System, Emergency Lane Keep Assist, Speed Sign Recognition με Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning με δόνηση τιμονιού, Lane Departure Prevention, Pre-Collision Braking System και Reverse Automatic braking.

Μέσα σε 26 χρόνια το Outback έχει συνολικές πωλήσεις 303.000 μονάδων στην Ευρώπη, ενώ η συνολική παραγωγή του σε ολόκληρο τον κόσμο έχει ξεπεράσει τις 6,6 εκατομμύρια μονάδες από το 1989 μέχρι σήμερα.

Subaru Outback

Πηγή: Subaru

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button