Γενικά

Επίσημο: Νέο Lexus NX (video)

Η Lexus αποκάλυψε τη νέα γενιά του κόμπακτ SUV στη γκάμα της, NX, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας με τεχνολογία plug-in hybrid.

Lexus NX

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες – ορισμένες από τις οποίες είχαν διαρρεύσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 – η δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου έχει επανασχεδιαστεί εξαρχής, υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από τη σειρά IS. Βασίζεται στην πλατφόρμα Global Architecture K-Platform, κερδίζοντας έτσι μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία αλλά και ελαφρά μεγαλύτερες διαστάσεις. Ενδεικτικά, το μήκος του φτάνει πλέον στα 4.660 mm ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.690 mm.

Lexus NX

Περνώντας στο εσωτερικό, τις εντυπώσεις κλέβει η νέα οθόνη 14 ιντσών του infotainment, μία από τις μεγαλύτερες της αγοράς. Οι άνθρωποι της Lexus έχουν δώσει έμφαση στο user interface, έτσι ώστε να διευκολύνει τον οδηγό στην καθημερινότητα. Φρόντισαν επίσης να ενισχύσουν σημαντικά την επεξεργαστική ισχύ του συστήματος, ώστε τα πάντα να πραγματοποιούνται άμεσα, με ένα πολύ φυσικό τρόπο.

Lexus NX

Για τις βασικές εκδόσεις εξοπλισμού, η οθόνη των 14” αντικαθίσταται από μία μικρότερη, 9,8”. Ψηφιακός είναι επίσης ο πίνακας οργάνων 7” ενώ ως έξτρα διατίθεται και ένα HUD, 10”. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, συναντάμε μεταξύ άλλων μία πανοραμική οροφή, καλύτερα καθίσματα με στάνταρ σύστημα θέρμανσης μπροστά και εσωτερικό φωτισμό “thematic ambient illumination” με μία επιλογή 14 θεμάτων (όπως Rain Forest και Waterfall) και 64 χρωματισμών.

Lexus NX

Περνώντας στους κινητήρες, η μεγάλη έκδοση NX 450h+ είναι η πρώτη στην ιστορία της φίρμας που ενσωματώνει τεχνολογία plug-in hybrid. Αυτή συνδυάζει ένα συμβατικό κινητήρα 2,5 λίτρων με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα, που παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 18,1 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 58 km ενώ η συνδυαστική ισχύς τα 306 PS. Η μέση κατανάλωση είναι 3,0 lt/ 100 km και το 0-100 κυμαίνεται στα 6,0 sec.

Πιο κάτω συναντάμε την υβριδική έκδοση NX 350h με τον ίδιο 2,5λιτρο κινητήρα και με συνολική απόδοση 242 ίππων και την επιλογή της κίνησης σε δύο ή και στους 4 τροχούς. Αυτό, σε αντίθεση με το NX 450h+ που είναι αποκλειστικά τετρακίνητο. Σε ορισμένες αγορές, οι οποίες δεν διευκρινίζονται, θα υπάρχουν επίσης και δύο συμβατικές εκδόσεις, NX 250 και NX 350, με κινητήρες 199 και 279 ίππων αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button