Γενικά

Επίσημο: Νέο Citroën C5 X (video)

Η Citroën αποκάλυψε το νέο C5 X, το οποίο προσφέρει την κομψότητα ενός saloon και την πρακτικότητα ενός στέισον, με το δυναμικό στιλ ενός SUV.

Citroën C5 X

Η Citroën παρουσίασε με κάθε επισημότητα τη νέα της ναυαρχίδα, το C5 X. Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το πρωτότυπο CXperience, το νέο πολυτελές μοντέλο των Γάλλων συνδυάζει επιτυχημένα τις αισθητικές φόρμες ενός 5θυρου κουπέ αμαξώματος, με την πρακτικότητα ενός στέισον και τον περιπετειώδες χαρακτήρα ενός SUV.

Citroën C5 X

Το C5 X έχει μήκος 4.805 mm, πλάτος 1.865 mm και ύψος 1.485 mm, ενώ το μεταξόνιο του ανέρχεται στα 2.785 mm, εξασφαλίζοντας -όπως υποστηρίζει η Citroën- μια από τις πλέον ευρύχωρες καμπίνες στην κατηγορία. Οι επιβάτες, πέραν των πλούσιων εσωτερικών χώρων, έχουν στη διάθεση τους και 545 lt αποθηκευτικού όγκου τα οποία δύναται να εκτοξευτούν στα 1.640 lt με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Citroën C5 X

Στο ταμπλό, συναντά κανείς μια κομψή οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12 ιντσών με το σύστημα infotainment να προσφέρει όλα τα σύγχρονα gadgets ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που αναζητεί ο σύγχρονος καταναλωτής. Το σύστημα φέρει μεταξύ άλλων τέσσερις υποδοχές USB, «ασύρματες» ενημερώσεις και συνδέσεις, καθώς και ένα υπερσύγχρονο, έγχρωμο, head-up display. Οι Γάλλοι φρόντισαν βέβαια πέρα από όλα τα hi-tech συστήματα άνεσης και ασφάλειας, να εφοδιάσουν το C5 X και με ειδικά καθίσματα που «ξεκουράζουν» το σώμα των επιβαινόντων χάρη στα νέα αφρώδη υλικά τους. Και μιας και αναφερθήκαμε στην άνεση, εξυπακούεται, πως το νέο δημιούργημα της Citroën εφοδιάζεται με τη γνωστή ανάρτηση Advanced Comfort.

Citroën C5 X

Βέβαια, στην plug-in υβριδική version του C5 X η εν λόγω ανάρτηση αποκτά και ενεργά χαρακτηριστικά (Advanced Comfort Active), που σημαίνει στην πράξη ότι το σύστημα ελέγχου βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των Progressive Hydraulic Cushions είτε προσφέροντας ένα πιο μαλακό set up για υψηλού επιπέδου άνεση και ποιότητα κύλισης είτε ένα πιο σκληρό «mode» για καλύτερο balance και ακρίβεια σε πιο σπορ ρυθμούς οδήγησης.

Citroën C5 X

Κάτω τώρα από το μακρύ καπό του C5 X, «κρύβεται» το γνωστό plug-in hybrid σύστημα του ομίλου PSA, με το «μονό» ηλεκτροκινητήρα και το τούρμπο 4κύλινδρο 1.600άρη μοτέρ. Συνδυαστικά το σύστημα αποδίδει 225 ίππους, με την μπαταρία των 13 kWh να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 50 km με μέγιστη ταχύτητα κίνησης τα 135 km/h.

Μέχρι στιγμής, η Citroën, δεν ανακοίνωσε περισσότερα στοιχεία για τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας του νέου C5 X και αρκέστηκε να αναφέρει ότι όπως η υβριδική έτσι και το σύνολο της γκάμας θα είναι εμπορικά διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2021 και έπειτα.

Citroën C5 X

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button