Γενικά

Επίσημο: Νέα Toyota GR Corolla (video)

H Toyota βάζει τέλος στα teasers και την αναμονή αποκαλύπτωντας τη νέα GR Corolla, με 6ταχυτο χειροκίνητο σασμάν, 304 PS και τετρακίνηση.

Toyota GR Corolla

H Ιάπωνας κατασκευαστής μετά από πολλές φήμες και αμέτρητα teasers παρουσίασε επίσημα το νέο του καυτό χάτσμπακ, την Toyota GR Corolla. Το μοντέλο παίρνει την άκρως πετυχημένη συνταγή του GR Yaris προσαρμόζοντας την στην μεγαλύτερη σε μέγεθος Corolla.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γωνστός τρικύλινδρος 1,6lt G16E-GTS από το GR Yaris. Στην περίπτωση όμως του GR Corolla, η ισχύς έχει αυξηθεί στους 304 PS και στα 370 Nm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο 6τάχυτο σασμάν και σύστημα τετρακίνησης.

Toyota GR Corolla

Όπως και στο 3θυρο καυτό χάτσμπακ έτσι και εδώ, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις επιλογές κατανομής ροπής σε κάθε άξονα ανάλογα με τις ανάγκες του (60/40, 50/50, 30,70 εμπρός/πίσω). H Gazoo Racing έχει βάλει το χεράκι της και στην μείωση βάρους, με το καπό και τα πάνελ στις πόρτες εμπρός να είναι από αλουμίνιο. Ως αποτέλεσμα, η GR Corolla ζυγίζει 1.474 kg.

Το μοντέλο βασίζεται σε μια ενισχυμένη έκδοση της πλατφόρμας TNGA-C η οποία προσφέρει αυξημένη ακαμψία. Mπροστά, χρησιμοποεί γόνατα McPherson ενώ πίσω βρίσκονται πλέον διπλά ψαλίδια. Όπως είναι φυσικό, η ανάρτηση έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις με τον κατασκευαστή να υπόσχεται ότι προσφέρει μέγιστη σταθερότητα και ευελιξία. Η GR Corolla πατάει στην άσφαλτο με μαύρες ζάντες 18″ και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4. Το έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 457 mm εμπρός και 2πίστονες δαγκάνες με δίσκους 406 mm πίσω.

Toyota GR Corolla

Όπως θα περίμενε κανείς, οι αλλαγές στην GR Corolla συγκριτικά με το συμβατικό μοντέλο δεν περιορίζονται κάτω από το καπό. Εξωτερικά, η βασική έκδοση Core διαθέτει πιο επιθετική γρίλια και προφυλακτήρα εμπρός, φουσκωμένους θόλους τροχών και μαρσπιέ με την επιγραφή GR-Four. Πίσω, ξεχωρίζει ο διαχύτης ο οποίος φιλοξενεί την τριπλή απόληξη εξάτμισης.

Περνώντας στο εσωτερικό, στον πίνακα οργάνων υπάρχει πλέον μια οθόνη 12,3″, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 8″ του συστήματος infotainment. Επίσης, η GR Corolla έρχεται με σπορ καθίσματα με τον λογότυπο GR, δερμάτινο σπορ τιμόνι και πεντάλ από αλουμίνιο.

Toyota GR Corolla

Για εκείνους που ψάχνουν κάτι παραπάνω, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής της έκδοσης Circuit, η οποία περιλαμβάνει αεραγωγούς στο καπό, οροφή από ανθρακόνημα, κόκκινες δαγκάνες και μεγάλη αεροτομή οροφής.

Το αντίπαλό δέος του VW Golf R θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Gazoo Racing στον Motomachi της Ιαπωνίας. Δυστυχώς, οι petrolheads στην Γηραιά ήπειρο, θα πρέπει να περιοριστούν στο GR Yaris καθώς η σκληροπυρηνική έκδοση της Corolla προορίζεται μόνο για την Αμερική!

Toyota GR Corolla

Κρίμα γιατί θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε το μοντέλο να κοντράρεται με τα Honda Civic Type R, Renault Megane RS και Hyundai i30 N στις σφιχτές βουνίσιες διαδρομές της Eυρώπης.

Toyota GR Corolla

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button