Γενικά

Επίσημο: Νέα BMW 4 Series Gran Coupé (video)

Η πιο πρακτική πεντάθυρη έκδοση της BMW 4 Series.

Η BMW επεκτείνει τη γκάμα της νέας γενιάς 4 Series με την πεντάθυρη έκδοση αμαξώματος Gran Coupé που προστίθενται δίπλα στις αντίστοιχες δίπορτες Coupé και Convertible.

BMW 4 Series Gran Coupé

Η δεύτερη γενιά BMW 4 Series Gran Coupé μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος με την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4. συμπεριλαμβανομένων των αεροδυναμικών χειρολαβών, της έντονης κλίσης της οροφής και των παραθύρων χωρίς πλαίσιο. Ειδικά στην έκδοση με το αισθητικό πακέτο M Sport, οι διαφορές των δύο μοντέλων είναι ανεπαίσθητες καθώς περιορίζονται στη γρίλια και τις απολήξεις της εξάτμισης.

BMW 4 Series Gran Coupé

Η BMW 4 Series Gran Coupé έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό της με μήκος 4.783 mm (+143 mm), πλάτος 1.852 mm (+27 mm), ύψος 1.442 mm (+53 mm) και μεταξόνιο 2.856 mm (+46 mm). Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το μεταξόνιο είναι κατά 5 mm μακρύτερο από αυτό των 4 Series Coupé και 3 Series Sedan. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,26 cd.

BMW 4 Series Gran Coupé

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι γνώριμη από τις υπόλοιπες εκδόσεις της 4 Series με τριάκτινο σπορ δερμάτινο τιμόνι, σπορ καθίσματα (προαιρετικά κλιματιζόμενα), ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, κεντρική οθόνη αφής 10,25″ που ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας BMW Operating System 7, Head-Up display, τριζονικό κλιματισμό, ambient φωτισμό, προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή και προαιρετικό ηχοσύστημα Harman Kardon. Επιπλέον έχουμε έως 40 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης.

BMW 4 Series Gran Coupé

Η καμπίνα είναι πλέον πενταθέσια με περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες και ευκολότερη πρόσβαση. Ο χώρος αποσκευών είναι 470 lt ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φτάσει τα 1.290 lt.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που συνεργάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς (xDrive).

BMW 4 Series Gran Coupé

Κατά το λανσάρισμα θα διατεθούν οι εκδόσεις 420i (τετρακύλινδρος 2,0 lt με 184 PS), 430i (τετρακύλινδρος 2,0 lt με 245 PS), 420d και 420d xDrive (τετρακύλινδρος 2,0 lt με 190 PS και ήπια υβριδικό σύστημα +11 PS) καθώς και η κορυφαία M440i xDrive (εξακύλινδρος 3,0 lt με 374 PS και ήπια υβριδικό σύστημα +11 PS).

Η αναλογία βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες είναι 50:50, ενώ η ανάρτηση (προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ) έχει ρυθμιστεί με γνώμονα το κράτημα και την οδηγική απόλαυση.

Το εμπορικό ντεμπούτο της BMW 4 Series Gran Coupé είναι προγραμματισμένο για το Νοέμβριο του 2021.

BMW 4 Series Gran Coupé

Πηγή: BMW

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button