Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένο KIA Picanto (video)

To Picanto επιστρέφει με περισσότερη τεχνολογία και φρεσκαρισμένη εμφάνιση στις εκδόσεις GT-Line και X-Line.

Λίγο μετά από την πρεμιέρα του ανανεωμένου Morning όπως ονομάζεται το Picanto στη Νότια Κορέα, η ΚΙΑ παρουσίασε και το ανανεωμένο μοντέλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών μαζί με τις εκδόσεις X-Line και GT-Line.

Αισθητικά, στη βασική έκδοση του Picanto οι διαφορές περιορίζονται στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων με πιο σύγχρονα γραφικά. Αντίθετα, η σπορ έκδοση GT-Line και η περιπετειώδης X-Line ξεχωρίζουν περισσότερες από τους προκατόχους τους, χάρη στα νέα φώτα LED και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω.

Το Picanto GT-Line ξεχωρίζει εμπρός από την λεπτότερη γρίλια “tiger nose”, την πιο τετραγωνισμένη κεντρική εισαγωγή αέρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης και τις λεπτότερες πλευρικές εισαγωγές. Αντίστοιχες αλλαγές και πίσω με μικρότερες εσοχές, οριζόντιους ανακλαστήρες και νέο διαχύτη που φιλοξενεί δύο διακοσμητικές απολήξεις της εξάτμισης.

Το περιπετειώδες Picanto X-Line υιοθετεί ένα καθαρότερο look crossover χάρη στη νέα γρίλια, την ενιαία κεντρική εισαγωγή αέρα, τις ανασχεδιασμένες ποδιές εμπρός και πίσω με look αλουμινίου καθώς και το νέο πίσω προφυλακτήρα με πιο διακριτικούς ανακλαστήρες και διακοσμητικές απολήξεις.

Την εικόνα συμπληρώνουν η ανανεωμένη παλέτα 10 εξωτερικών αποχρώσεων και δύο νέα σχέδια τροχών 14″ και 16″ για όλες τις εκδόσεις του A-Segment μοντέλου της KIA.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέα οθόνη 4,2″ στον πίνακα οργάνων και μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής 8″ (αντί για 7″) η οποία φιλοξενεί το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ‘Phase II’ UVO Connect. Το τελευταίο υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, navigation, συνδεσιμότητα Bluetooth για έως και 2 συσκευές ταυτόχρονα, φωνητικές εντολές ενώ επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών μέσω smartphone (κλείδωμα, ξεκλείδωμα, ρύθμιση κλιματισμού, εκκίνηση του κινητήρα κτλ). Επιπλέον έχουμε και νέους συνδυασμούς αποχρώσεων και εσωτερικών επενδύσεων για περαιτέρω εξατομίκευση της καμπίνας.

Εμπλουτισμένο είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας με την προσθήκη των εξελιγμένων Forward Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Lane Following Assist, Emergency Stop Signal και Driver Attention Warning.

Στην Ευρώπη, το μοντέλο διατίθεται με αναβαθμισμένους κινητήρες βενζίνης Smartstream με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.. Ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδροος 1.0 MPi αποδίδει 67 PS και ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος 1.0 T-GDi αποδίδει 100 PS. Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, έχουμε ένα νέο ρομποτιζέ αυτόματο 5 σχέσεων, και το παραδοσιακό χειροκίνητο 5 σχέσεων.

Το φρεσκαρισμένο Picanto θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020.

Πηγή: KIA

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button