Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz CLS (video)

Αισθητικό φρεσκάρισμα για το μεγάλο τετράθυρο κουπέ της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της CLS, του μεγάλου τετράθυρου κουπέ που με διακριικές αισθητικές επεμβάσεις και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων παραμένει επίκαιρο στην κατηγορία των πολυτελών μεγάλων τετράθυρων κουπέ.

Mercedes-Benz CLS

Η τρίτη γενιά της Mercedes-Benz CLS έκανε πρεμιέρα το 2017 και η γερμανική φίρμα θεώρησε πως είχε έρθει η στιγμή για ένα φρεσκάρισμα μετά από την πρόσφατη τεχνολογική αναβάθμιση του 2020.

Στη μάσκα βρίσκουμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που ενώνονται μεταξύ τους και πλαισιώνονται από glossy black στοιχεία, ένα χρωμιωμένο σπλίτερ και νέα γρίλια.

Mercedes-Benz CLS

Μικρότερης έκτασης είναι οι αλλαγές στην ουρά, με χρωμιωμένο πλαίσιο του διαχύτη. Οι εκδόσεις AMG Line ξεχωρίζουν από τη διαφορετική γρίλια με κάθετα στοιχεία, την διακριτική αεροτομή και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Την εικόνα συμπληρώνουν δύο νέα σχέδια τροχών 19″, νέες αποχρώσεις για τις ζάντες 20″ και η νέα εξωτερική απόχρωση Spectral Blue Metallic.

Mercedes-Benz CLS

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα αφής και επένδυση Nappa leather, οι νέες δερμάτινες επενδύσεις με διχρωμία (Neva Grey/Magma Grey και Sienna Brown/Black) και οι λεπτομέρειες από ξύλο (Open Pore Brown Walnut ή High-Gloss Grey Wood) στην κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τις πόρτες.

Mercedes-Benz CLS

Από τον εξοπλισμό δε λείπουν τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης που έκαναν πρεμιέρα στην προηγούμενη τεχνολογική αναβάθμιση το καλοκαίρι του 2020 (Active Brake Assist, Active Speed Limit Assist, Active Stop-and-Go Assist, Automatic Parking κ.α.), η πιο προσφατη έκδοση του infotainment MBUX στις δύο οθόνες με διαγώνιο 10,25″ (προαιρετικά 12,3″) και το πρόγραμμα Energizing Comfort.

Mercedes-Benz CLS

Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων (299 PS / 400 Nm) και ήπιια υβριδικό εξακύλινδρο 3,0 λίτρων (367 PS / 500 Nm) καθώς και την έκδοση επιδόσεων CLS 53 4MATIC+ με ήπια υβριδικό εξακύλιδνρο 3,0 λίτρων (435 PS / 520 Nm) που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης επιταχύνοντας από τα 0-100 km/h σε 4,5″.

Στους πετρελαιοκινητήρες έχουμε νέο τετρακύλινδρο σύνολο 1,9 λίτρων (194 PS / 400 Nm), μαζί με ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων (265 PS / 550 Nm) και εξακύλινδρο 3,0 λίτρων (330 PS / 700 Nm).

Mercedes-Benz CLS

Κατά το λανσάρισμα θα διατεθεί η ειδική έκδοση Mercedes-AMG CLS 53 Limited Edition που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 300 μονάδων. Θα διατίθεται αποκλειστικά σε αποχρώσεις selenite grey magno ή cashmere white magno με ρίγες πάνω από τα μαρσπιέ, ζάντες 20″ με πέντε διπλές ακτίνες, κόκκινες δαγκάνες φρένων και πλούσιο εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει τα πακέτα Night Package και AMG Dynamic Plus.

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Mercedes-Benz CLS θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2021.

Mercedes-Benz CLS

Πηγή: Mercedes-Benz

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button