Ποδόσφαιρο

Εντός και εκτός κόντρα στον ΟΦΗ με Διαμαντόπουλο ο Άρης – Προϊστορία και αναμετρήσεις

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος “σφυρίζει” την σημερινή αναμέτρηση του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, διαιτητής που “σφύριξε” και την φετινή εκτός έδρας συνάντηση των δύο ομάδων στην Κρήτη.

Ο 37χρονος έχει βρεθεί συνολικά επτά φορές στον δρόμο των “κιτρινόμαυρων” ενώ μόνο τη φετινή σεζόν, αυτή θα είναι η τέταρτη.

Οι φετινές συναντήσεις Διαμαντόπουλου και Άρη:

Πρώτη φορά φέτος ο Διαμαντόπουλος “σφύριξε” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τη νίκη του Άρη με 3-1 κόντρα στη Λαμία στο Χαριλάου. Δεύτερη συνάντηση των δύο πλευρών ήταν για την 13η αγωνιστική όταν ο Άρης κατέβηκε στο Ηράκλειο και πήρε πολύ σημαντικό “διπλό” με 0-3 κόντρα στον σημερινό του αντίπαλο, ενώ τρίτη φορά ήταν πάλι σε εκτός έδρας αγώνα, όταν “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-1 στη Ριζούπολη.

Από εκεί και πέρα ο Διαμαντόπουλος από τη σεζόν όπου ο Άρης επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, έχει διαιτητεύσει άλλα τέσσερα ματς.

Το πρώτο ήταν στην πρεμιέρα τότε της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 όταν οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν την Λαμία με 0-3 στο οποίο ο Άρης μπορεί να κέρδισε μη αφήνοντας πολλά περιθώρια σε αντίπαλο και διαιτητή για κάτι διαφορετικό όμως αξίζει να σημειωθεί πως ο Διαμαντόπουλος, στο 33′ της αναμέτρησης ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Χαμζά Γιουνές καταλογίζοντας του ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ.

Την ίδια αγωνιστική χρονιά, ο Διαμαντόπουλος «σφύριζε» το Άρης-ΑΕΚ στο Χαριλάου. Οι «κιτρινόμαυροι» εκείνη την ημέρα, στις 2 Μαρτίου 2019 πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς επικρατώντας με 2-0, αλλά και πάλι ο διαιτητής ήταν εκεί για να αφήσει το… αρνητικό σημάδι του.

Ενώ το σκορ ήταν 0-0, δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Άρη όταν ο Τόσιτς έπιασε δύο φορές την μπάλα με τα χέρια μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Βέλεθ, ενώ επέτρεψε χωρίς να τιμωρήσει κανέναν, το σκληρότατο παιχνίδι των παικτών της ένωσης. Αποκορύφωμα αυτής της ανέχειας, ήταν η τιμωρία με κίτρινη κάρτα του Ντιγκινί, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε για τις συνεχόμενες κλωτσιές που δεχόταν από τους αντιπάλους του!

Περνώντας στην περσινή αγωνιστική σεζόν, ο 37χρονος είχε διαιτητεύσει το Ατρόμητος-Άρης στο Περιστέρι για την 13η αγωνιστική. Το ματς έληξε ισόπαλο 2-2 με τον Διαμαντόπουλο να βάζει για άλλη μια φορά… το λιθαράκι του.

Συγκεκριμένα, στη φάση του πρώτου γκολ του Ατρομήτου, ο Μανούσος υποπίπτει σε επιθετικό φάουλ πάνω στον Βέλεθ πριν η μπάλα μπει στα δίχτυα του Άρη. Ο Διαμαντόπουλος κάνει χρήση του VAR αλλά όλως περιέργως δεν βρίσκει κάτι μεμπτό και κατακυρώνει το γκολ του Ατρομήτου! Προς το τέλος του αγώνα (87′), ανακαλύπτει πέναλτυ του Μπα επάνω σε αντίπαλο του και δίνει στον Ατρόμητο το δικαίωμα να πιστέψει στη νίκη, που ευτυχώς δεν ήρθε αφού ο Φετφατζίδης στις καθυστερήσεις χάλασε τα σχέδια των περιστεριωτών και ίσως και του ρέφερι!

Τέλος και σχετικά με τη περσινή σεζόν, Διαμαντόπουλος και Άρης ήταν λίγους μήνες πριν και πάλι σε πρεμιέρα, αυτή την φορά των πλέι οφ όταν οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονταν τον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 6 Ιουνίου.

Ήταν ίσως το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο διαιτητής από την Αρκαδία δεν υπέπεσε σε αδικαιολόγητα λάθη και «σφυρίγματα» με τον Άρη να παίρνει το τρίποντο με ανατροπή (3-1) προσφέροντας ωραίο θέαμα και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Τα γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» είχαν πετύχει οι Γκάμα (δύο) και Κόρχουτ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button