Γενικά

Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 80-84 ετών

Τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών ανοίγουν αύριο στις 18:00, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υγείας.

Αύριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιαστικά ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών, όπως έγινε γνωστό από τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλες λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους και να προσέλθουν για εμβολιασμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13% καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, χθες καταγράφηκε ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα μας.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι απασχολεί πολύ τους επιστήμονες η μετάλλαξη του ιού που έχει καταγραφεί πλέον και στη χώρα μας, αλλά – τόνισε- εδώ βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση καθώς πήραμε έγκαιρα μέτρα και «είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία» όπου -όπως είπε η ίδια- εκτιμάται ότι το 20% των μεταδόσεων οφείλεται στην νέα μετάλλαξη.

Η κ. Γκάγκα επισήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να εφαρμόζονται τα μέτρα ατομικής ευθύνης όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις για όσο καιρό, ακόμα, χρειαστεί.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι «παρά τα μέτρα έχουμε περίπου 500 κρούσματα την ημέρα. Τα στοιχεία μάς προβληματίζουν για αυτό επιμένουμε στην ευλαβική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας». Επισήμανε δε ότι «υπήρξε μεγάλη ωριμότητα τις ημέρες των εορτών, για αυτό δεν είχαμε αύξηση όπως σε άλλες χώρες, έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button