Ποδόσφαιρο

Ελλάδα -Ισλανδία 1-0: Νίκη ελπίδας για τις… Ελπίδες!

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επικράτησε με 1-0 της Ισλανδίας και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα από την Πορτογαλία.

Σημαντική νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει, πέτυχε η Εθνική Ελπίδων. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου επικράτησε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης και της Ισλανδίας με 1-0, φτάνοντας έτσι τους 14 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, με την Πορτογαλία να έχει 12, αλλά και δύο ματς λιγότερα. Να θυμίσουμε πως την πρόκριση στην τελική φάση του Euro παίρνουν οι πρώτοι των 9 ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ οι άλλοι 8 δεύτεροι θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ για να βρεθούν στα τελικά.

Στα του αγώνα η Εθνική μας μπήκε πιο δυνατά και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορεί να σκοράρει. Έπρεπε να φτάσουμε στο 37′ για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο λεπτό αυτό ο Μπότος κέρδισε πέναλτι μετά από μακρινή μπαλιά του Μιχαηλίδη. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο για την Εθνική μας, καθώς μόλις στο 47′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κωνσταντόπουλος. Οι Ισλανδοί παίζοντας με παίκτη παραπάνω δεν σταματούσαν να πιέζουν και στο 73′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γλίνσον από τον Χριστόπουλο. Ευτυχώς για εμάς ο Γουίλουμσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τζολάκη με το 0-0 να παραμένει. Και παρέμεινε ως το τέλος γιατί στο 92′ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε μια φοβερή επέμβαση στο κοντινό σουτ του Μάγκνουσον με την Εθνική να παίρνει την σημαντική νίκη.

Η βαθμολογία του ομίλου
Ελλάδα (6 αγώνες) 14 11-1

Πορτογαλία (4 αγώνες) 12 14-0

Κύπρος (4 αγώνες) 7 12-1

Ισλανδία (5 αγώνες) 7 6-4

Λευκορωσία (6 αγώνες) 6 11-7

Λιχτενστάιν (7 αγώνες) 0 0-41

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button