Ποδόσφαιρο

Εκτός γραμμής – Γράφει το Κίτρινο Βέλος

Το κείμενο που ακολουθεί είναι έξω απ’ όσα γράφονται, δεξιά και αριστερά, εδώ και δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, είναι μακριά από την λογική του παραλόγου, καθώς διάβασα κάθε λογής άρθρο και άποψη, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό και λίγο πριν την εκτός έδρας νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ. , με αποκορύφωμα αυτήν για τον Μπούργος, που εμφανίστηκε σε ρεπορτάζ και ως “υπό αμφισβήτηση”. Είσαι δημοσιογράφος και γράφεις κάτι τέτοιο. Έστω ότι λες πως είναι ρεπορτάζ σου. Παρέθεσε και άποψη. Σωστά ή λάθος; Μην τρελαθούμε και ξεχάσουμε όσα ξέρουμε, δηλαδή…

Μέγιστη προσπάθεια, ελάχιστος στόχος

Ένα ήταν και είναι σίγουρο στον Σύλλογο αυτόν. Πρέπει να συνεχίσει να παλεύει με τον κακό εαυτό, είτε αυτό αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, την κακή μέρα που λέμε, παιχτών και προπονητών, είτε με την νοοτροπία του λαϊκισμού. Την “να γίνω αρεστός στον κόσμο” κουλτούρα, αραδιάζοντας οτιδήποτε μου έρθει στο κεφάλι. Μέχρι να ελαχιστοποιηθεί, να φύγει μακριά αυτή η τακτική, με αυτήν θα παλεύει ο Άρης και θα γίνεται μαρμελάδα το μυαλό και η δική μας σκέψη, ζώντας αναγκαστικά κοντά της.

Η ομάδα διεκδίκησε και κέρδισε τις πιθανότητες του να έχει αυτή την μοίρα της στα πόδια της. Μία μοίρα που η ίδια έθεσε υπό αμφισβήτηση νωρίτερα. Μία διαρκής ανισορροπία, όπως όλο τον χρόνο. Γράφτηκε, από εδώ, λίγες μέρες πριν η ποδοσφαιρική άποψη που λέει πως αυτή την συγκεκριμένη στιγμή, η αγωνιστική εικόνα του Άρη δείχνει να ταιριάζει περισσότερο σε παιχνίδια όπως αυτό που πέρασε, της Τούμπας και όπως το σημερινό, του Χαριλάου, με την Α.Ε.Κ. Τα δικά μου μάτια αυτό είδαν, τόσο κατά την διάρκεια της σαιζόν, όσο και πρόσφατα. Μακάρι να επιβεβαιωθεί και στο δεύτερο μισό η εκτίμηση. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, πρέπει να συνεχίσουν να εμφανίζονται κάποια στοιχεία που, όταν εφαρμόζονται, καθιστούν ανώτερη την ομάδα εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου.

Η τακτική συνέπεια, το πάθος, η συγκέντρωση, η αποτελεσματικότητα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση κομβικών παιχτών. Άλλη μια σχετική αναφορά και άποψη παρατέθηκε, λίγες μέρες πίσω και η απάντηση σε αυτήν στο χόρτο του γειτονικού γηπέδου.

Παίζουμε στην έδρα μας το βραδάκι και το βλέμμα οφείλει και πρέπει να είναι σε μία στόχευση. Νίκη και επίτευξη ενός στόχου που, έχουμε επικοινωνήσει πολλές φορές τόσο ως Los AmArillos από την συχνότητα του yellowradio.gr όσο και από εδώ, πρέπει να γίνει “το πάτωμα” του Άρη. Το ελάχιστο. Και αυτό, το ελάχιστο, δεν μπορεί παρά να έρθει με την μέγιστη ένταση και προσπάθεια.

Προορισμός καθιέρωσης

Κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες, λεπτομέρειες που τους κρίνουν. Συνεχίζω να εμπιστεύομαι έναν άνθρωπο που, ως συνέχεια ενός άλλου που πήγε την ομάδα δύο βήματα μπροστά, ήρθε για να παγιοποιήσει καινούργιες πρακτικές, νοοτροπία και κουλτούρα. Αυτού που “Κυριακή είναι για διώξιμο” αλλά “Τετάρτη στρατηγός”, για πένες που δίνουν ή και παίρνουν γραμμή. Ουδόλως με ενδιαφέρει το τι από τα δύο ισχύει. Είπαμε, εδώ τα πράγματα είναι εκτός γραμμής. Εντός, καλείται η ίδια η ομάδα να δείξει στο χορτάρι όλα εκείνα τα στοιχεία που την έχουν τοποθετήσει στο σημείο να ανταγωνίζεται και να υπερτερεί, πολλές φορές, έναντι άλλων με μεγαλύτερη ιστορική συνέπεια στους στόχους τους.

Καλείται ο Άρης να βγάλει μαχητικότητα, δυνάμεις, έξυπνη διαχείριση αυτών. Να μην πέσει σε παγίδες, να αγωνιστεί με “καθαρό μυαλό” και γρήγορη σκέψη. Αυτοί που πρέπει, οι γνωρίζοντες το αντικείμενο, το ποδόσφαιρο, αλλά και τα πρόσωπα που διαχειρίζονται, δίνουν κίνητρο και εμπνέουν, εντός αποδυτηρίων, έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Απόγευμα Σαββάτου και όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα Κλεάνθης Βικελίδης βαμμένο στα κιτρινόμαυρα. Ένας κόσμος καλείται να συντονιστεί με την ομάδα, με τον στόχο, μία ομάδα που οφείλει να συντονίσει τις προσπάθειές της για τον κοινό προορισμό. Της καθιέρωσης…

ΆντΑρειανάρα!!

Ακούγοντας… https://m.youtube.com/watch?v=N-NGweGO3WA

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022
Κίτρινο Βέλος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button