Ποδόσφαιρο

Εθνική Ελπίδων: Στην Ελλάδα οι 13 παίκτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Τέλος στην περιπέτεια των 13 μελών της Εθνικής Ελπίδων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό παραμονές του ματς με την Κύπρο, με τον επαναπατρισμό όλων.

Πριν το ματς με την Κύπρο έγινε γνωστό ότι δέκα παίκτες της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων και τρία από το επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα μέλη της Ελπίδων που δεν έχουν προσβληθεί από το φονικό ιό επέστρεψαν στην πρωτεύουσα σε πρώτη φάση και το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η επιστροφή και των υπόλοιπων μελών, που είχαν θετικό δείγμα.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2021 η επιστροφή/επαναπατρισμός των 13 -ποδοσφαιριστών και συνοδών- της Εθνικής Ελπίδων που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19 πριν τον αγώνα με την Κύπρο στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί τις κυπριακές και τις ελληνικές Αρχές για τη συμβολή τους.

Την προηγούμενη ημέρα (12/10) είχε ολοκληρωθεί η επιστροφή των 20 μελών της αποστολής που ήταν αρνητικοί στα test.

Η απόλυτα επιτυχημένη και πρωτοφανής για αυτές τις περιπτώσεις επιχείρηση επαναπατρισμού έγινε με δύο ιδιωτικές πτήσεις, ναυλωμένες απευθείας από την Ε.Π.Ο. Όλα τα μέλη που βρέθηκαν θετικά στον Covid, μετά την άφιξη στην Αθήνα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού ολοκληρώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΕΠΟ, σε διαρκή συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της Κύπρου, την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά και σε συνεργασία και με την υποστήριξη των υγειονομικών αρχών της Ελλάδας και ειδικότερα του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες ενέσκηψαν στο πρόβλημα και ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης τους, προκειμένου τα μέλη της αποστολής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η Ε.Π.Ο. ευχαριστεί το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον τεχνικό διευθυντή Σάββα Κωνσταντίνου που συντόνισε την επιχείρηση επιστροφής των μελών της Εθνικής Ελπίδων, την Φρόσω Ππεκρή, υπεύθυνη Ανάπτυξης Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ και το ξενοδοχείο SUN HALL.

Όσον αφορά στις ελληνικές Αρχές, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον ανθυποπυραγό Κωνσταντίνο Παπάζογλου, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ανάλυσης Δεδομένων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για την ανυπολόγιστη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button