Διεθνή

Εγραψε ιστορία η Σάκκαρη, πρώτη φορά Ελληνίδα σε προημιτελικό γκραν σλαμ!

H Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε την Σοφία Κένιν με 2-0 σετ (6-1, 6-3) και για πρώτη φορά προκρίθηκε σε προημιτελικά ενός γκραν σλαμ!

Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις στο Roland Garros καθώς η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικό ενός γκραν σλαμ!

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 7 λεπτά για να κερδίσει το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3)!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει παίκτρια του Τοp-10 σε γκραν σλαμ και το κάνει στην καλύτερη στιγμή!

Η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της αντιπάλου της που είχε 9 διπλά λάθη στο σερβίς και 32 αβίαστα έναντι 3 και 15 αντίστοιχα δικά της.

Ολα… πρίμα στο πρώτο σετ

Στο πρώτο σετ όλα πήγαν τέλεια για την Μαρία. Η Κένιν είχε τραγικά σερβίς (5 διπλά λάθη) και κακές επιλογές επιθετικά καθώς τα drop shot που δοκίμαζε, έβρισκαν εύκολα απάντηση από την Σάκκαρη.

Με το… καλημέρα της έκανε δύο μπρέικ η Ελληνίδα τενίστρια και προηγήθηκε με 4-0, για να δεχτεί μπρέικ στη συνέχεια. Εκεί που νόμιζε κανείς ότι θα έρθει η αντίδραση από την Κένιν όμως, η Σάκκαρη έκανε τρίτο μπρέικ και στο σερβίς της τελείωσε το σετ με 6-1 σε 27 λεπτά.

Ιδια εικόνα στο δεύτερο σετ

Ιδια η εικόνα και στο δεύτερο σετ με την Μαρία να βρίσκει μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ και να κάνει και δεύτερο στο 4-1 βάζοντας τις βάσεις για την ιστορική πρόκριση. Η Κένιν μείωσε στο σερβίς της σε 5-2 γλιτώνοντας ένα ματς πόιντ και έφτασε στο 5-3 με μπρέικ με την Μαρία να δείχνει να χαλαρώνει και να μπαίνει σε περιπέτειες. Βρέθηκε να χάνει 40-15 το επόμενο γκέιμ και η Κένιν είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 5-4, αλλά εκεί η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση. Πήρε τέσσερις σερί πόντους και κατάφερε να κάνει το μπρέικ για να πάρει μια ιστορική πρόκριση.

Περιμένει Σβίατεκ ή Κόστιουκ

Πλέον θα περιμένει το βράδυ να μάθει αν αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η περσινή νικήτρια του τουρνουά Ιγκα Σβιατεκ (Νο8) ή η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ (Νο81 στην παγκόσμια κατάταξη).

Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ενώ ο προημιτελικός θα γίνει την Τετάρτη (9/6), με την ώρα να γίνεται γνωστή αύριο το απόγευμα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button