ΔιεθνήΜπάσκετ

“Εγκλωβισμένοι” στο Καζάν Πρίφτης, Σίμτσακ

Ο Δημήτρης Πρίφτης μαζί με τους συνεργάτες του έχουν… ξεμείνει στο Καζάν, όπου εργάζονται στην Ούνικς, λόγω πανδημίας.

Μαζί του στην πόλη είναι οι Θωμάς Νίκου, Βασίλης Σίμτσακ, ο φυσιοθεραπευτής Χάρης Γλάρος και φυσικά και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Όσα ανέφερε στο Basketa.gr:

“Από την Δευτέρα που μας πέρασε έκλεισαν τα πάντα σε όλη την χώρα. Γενικά εδώ φαίνονταν λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα, άργησαν να εμφανιστούν τα κρούσματα, δεν είναι τυχαίο ότι όταν η υπόλοιπη Ευρώπη ήταν ήδη στα κόκκινα, εδώ υπήρχε δράση στο ποδόσφαιρο, κάναμε προπονήσεις στο μπάσκετ.

Θεωρητικά έλεγαν ότι μπορεί να συνεχίζαμε κάποτε, μόνο που όταν αποφάσισαν να λήξουν τις σεζόν, είχαν ήδη κλείσει τα αεροδρόμια στην Ελλάδα. Οταν εμφανίστηκαν τα κρούσματα ο Πούτιν έδωσε την γενική εντολή με μιας, τα πάντα. Σε γενικές γραμμές ισχύουν όσα και στην Ελλάδα, νομίζω λίγο πιο αυστηρά στα όρια και στην επιτήρηση

Φυσικά Ελληνες υπάρχουν πολλοί ακόμα στην Ρωσία, ακόμα και στο μπάσκετ. Ξέρω ότι ο Διαμαντής ο Παναγιωτόπουλος πρόλαβε την τελευταία ώρα να φύγει με μια πτήση μέσω Ντόχα, ενώ ο Γιώργος Δέδας από το Σάρατοφ έχει πάει στην Μόσχα και περιμένει, φοβούμενος μήπως όταν βρεθεί λύση, δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι την Μόσχα. Υπάρχει και ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος στον Ορενμπουργκ και φυσικά οι άνθρωποι που μένουν στην Μόσχα”, συνεχίζει πριν περάσει στις λεπτομέρειες της… αναμονής.

“Ξέρω ότι είμαστε πάνω από 100 Ελληνες που ψάχνουμε τρόπο επιστροφής. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις προξενικές αρχές, ξέρω ότι κάνουν ό,τι μπορούν και οι άνθρωποι να βρουν μια λύση, αλλά δεν βρίσκεται κάτι για την ώρα και είναι ψυχοφθόρο. Ξέρουμε ότι αναζητείται τρόπος μιας μαζικής επιστροφής μας, αλλά με τα ισχύοντα δεδομένα παγκοσμίως δεν είναι απλή υπόθεση μια τέτοια πτήση. 

Εντάξει, σε σπίτι είμαστε, ασφαλείς είμαστε, αλλά καταλαβαίνεις την αβεβαιότητα. Αν με το καλό βρεθεί μια λύση θα πρέπει να πάμε στην Μόσχα, ευτυχώς ακόμα υπάρχει σύνδεση με μια πτήση την ημέρα. Προσπαθούμε όλοι και μέσω Ελλάδας να δούμε τι μπορεί να γίνει, συναισθανόμαστε φυσικά τις προτεραιότητες και τον αγώνα που γίνεται εκεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης. Οπότε, μένουμε σπίτι όπως κάνει όλος ο κόσμος και όλοι οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα”

Οσο για την συνέχεια, συνολικά στο αθλητικό στερέωμα, εκφράζει έναν εύλογο προβληματισμό:

“Μιλάω γενικά, όχι μόνο για μένα, έχω τις επιφυλάξεις μου για το πώς θα γίνουν διεθνείς διοργανώσεις του χρόνου. Δηλαδή άντε και επανέρχεται η κανονικότητα και όσο πιο γρήγορα γίνεται, ποια χώρα θα επιτρέπει ταξίδια προς αυτήν, μαζικές μετακινήσεις πριν περάσουν κάποιοι μήνες να επιβεβαιωθεί ότι έχει περάσει η απειλή; Πραγματικά δεν ξέρω, μακάρι να λυθούν όλα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολα αυτά τα πράγματα”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button