Ποδόσφαιρο

«Είναι σοβαρό αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ, αυτή είναι η πρόταση της επιτροπής δεοντολογίας»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δημητρίου από το A-Sports, ο οποίος ανέδειξε το θέμα με την πρόταση ποινής δέκα βαθμών στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά εξηγώντας την λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας είπε:

Είναι μία εισήγηση από την επιτροπή δεοντολογίας που έχει δύο τμήματα. Το ερευνητικό και το δικαστικό. Το ερευνητικό αν κρίνει ότι μία υπόθεση έχει βάση την προχωράει, κάνει μία έκθεση αφού έχει περάσει από προανακριτική και με αυτήν την έκθεση πάει η υπόθεση στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας που είναι ένα δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ.

Για την συνέχεια:

Η υπόθεση είναι υπαρκτή για την διερεύνηση και γίνεται σοβαρή. Είναι μία εισήγηση και μία πρόταση. Είναι σοβαρό αυτό που συμβαίνει αλλά δεν είναι απόφαση.

Πλέον το δικαστικό τμήμα της εν λόγο επιτροπής θα προχωρήσει στην ακροαματική διαδικασία. Είναι όμως μία επιτροπή που πολλές φορές καθυστερεί να προχωρήσει. Μπορεί να πάρει μήνες και χρόνια.

Για την πρόταση ποινής:

Η πρόταση είναι για αφαίρεση δέκα βαθμών και από εκεί και πέρα ένας ισόβιος αποκλεισμός για τρία φυσικά πρόσωπα. Τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον κ.Δανιήλ και τον κ.Γιάννη Παπαδόπουλο, μαζί με ένα πρόστιμο που θα υπάρχει.

Βάση των κανονισμών μιλάμε για -6 βαθμούς. Τώρα δεν ξέρω για ποιον λόγο εμφανίζεται το -10. Ίσως είναι συνδυασμός και με άλλα παραπτώματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρωτόδικα η απόφαση θα είναι αυτή, ή ότι ακόμη και αν είναι δεν θα ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως Ολυμπιακού και Ατρομήτου που αθωώθηκαν παρά το ότι υπήρχε πρόταση για υποβιβασμό. Υπάρχει και η περίπτωση του ΟΦΗ που υπήρχε και πρωτόδικη απόφαση για υποβιβασμό, αλλά η υπόθεση πήγε στην επιτροπή εφέσεων και εκεί αθωώθηκε ο ΟΦΗ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είπε ότι δεν μπορεί να την αγγίξει κανείς και ότι υπάρχει μία κατασκευασμένη υπόθεση. Εγώ κρατάω ότι επιβεβαιώνει πως υπάρχει αυτή η εισήγηση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button