Μπάσκετ

Είναι ο Κάουαν η νέα «ήρεμη δύναμη» του Άρη;

Ο Άρης βρίσκεται κάθε μέρα ένα βήμα πιο κοντά στο “κλείσιμο” της συμφωνίας με τον 24χρονο Άντονυ Κάουαν. Ποιο είναι, όμως, το εύρος των δυνατοτήτων του;

Η ΚΑΕ Άρης φαίνεται να έχει ανεπίσημα συμφωνήσει με τον Άντονυ Κάουαν Τζούνιορ, τον 24χρονο πόιντ γκαρντ από την Αμερική, «γέννημα-θρέμμα»-και απόφοιτος- του Μέριλαντ, με πιο πρόσφατη συμμετοχή του, την ομάδα του Μέμφις.

Τα στατιστικά του είναι επίσης πολύ ικανοποιητικά, αφού φαίνεται πως μπορεί να σκοράρει επιτυχώς έξω από την ρακέτα. Στο Μέριλαντ, υπολόγιζε 16.3 πόντους και 4.7 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ στην θυγατρική ομάδα του Μέμφις, σημείωσε 15 συμμετοχές, με 6.2 πόντους μέσο όρο.

Ο παίκτης εντυπωσιάζει, καθώς βρέθηκε στα drafts για μία θέση στο NBA G League με τους Μέμφις, καθώς λέγεται πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι από τους πιο πολυσυζητημένους παίκτες στα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Αν και το ύψος του-για το αμερικάνικό μπάσκετ- φαίνεται πως δεν συμβαδίζει με τον μέσο όρο των αντιπάλων του, καθώς αγγίζει μόλις το 1,83, έχει χαρακτηριστεί ως ένας παίκτης «έμπειρος, ευέλικτος και γρήγορος» από τους συμπαίκτες του. Ταυτόχρονα, οι επίσημες συμμετοχές του σε αγώνες ξεχώρισαν λόγω της ανταγωνιστικής και μεθοδικής του άμυνας, γεγονότα που έκαναν την ΚΑΕ να τον εξετάσει, να κρίνει πως η επιλογή του είναι μια συμπλήρωση-επένδυση στο ρόστερ της.

Είναι ευρέως γνωστό, μάλιστα, πως κάθε περιφερειακή γραμμή στο μπάσκετ, έχει ανάγκη από παίκτες ήρεμους και αντιδραστικούς, χαρακτηριστικό που για τον Αμερικανό επιβεβαιώνεται από τον πρώην προπονητή του, Μαρκ Τάρτζεον: «Μιλάμε για έναν παίκτη που ούτε ανυψώνεται στα ουράνια, ούτε συγχίζεται εύκολα. Μερικές φορές αναρωτιέσαι αν έχει σφυγμό, είναι απόλυτα ήρεμος στο παρκέ και νομίζω πως αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους».

Κάποια στιγμή, συμπαίκτες αλλά και παλαίμαχοι του Μέριλαντ, κλήθηκαν να μιλήσουν για το νέο ταλέντο που ξεδιπλώθηκε στο πανεπιστήμιο. Ένας από αυτούς, ο Γουόλτ Γουίλιαμς, δήλωσε: «Τον είδα να παίζει την πρώτη του χρονιά στο Μέριλαντ και εντυπωσιάστηκα από την ταχύτητα του. Όλη μιλούσαν για την φοβερή του ικανότητα να επιτίθεται, όμως εγώ πρόσεξα το πόσο εκρηκτικός ήταν αμυντικά, λόγω της ταχύτητας του».

Καταφέρνοντας να προσφέρει τα μέγιστα σε όποια ομάδα έχει ενσωματωθεί, υπάρχει κάτι που έχει εντυπωθεί στην μνήμη των Αμερικανών οπαδών. Αυτό, είναι η αποτελεσματικότητα, μέσω των αντανακλαστικών του, που προσφέρει στο τέλος κάθε αγώνα. Όχι μία, αλλά δύο φορές, ήταν εκείνος που έφερε την νίκη στην ομάδα του στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Η πρώτη, ήταν τον Δεκέμβριο του 2019, όπου χρησιμοποιώντας τις αμυντικές και επιθετικές του ικανότητες, υπερίσχυσε: κατάφερε να σκοράρει τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα ισοφαρίζοντας με το Ιλινόις, ενώ αμέσως μετά έκλεψε την μπάλα από τους αντιπάλους του, πετυχαίνοντας το τελικό καλάθι σφραγίζοντας την νίκη της ομάδας του. Το ίδιο έκανε τις αρχές του 2019, όπου πάλι η γρήγορη αντίδραση του έφερε αδιαμφισβήτητη νίκη στο Μέριλαντ.

Είναι διακριτέο, έτσι, ότι πρόκειται για έναν πολύπλευρο παίκτη, τον οποίο χρειάζεται ο Άρης, όχι μόνο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του, αλλά για να φέρει τον αέρα του σύγχρονου αμερικανικού μπάσκετ στην Ελλάδα, επιθετικά και αμυντικά. Η υπό κατασκευή ομάδα του Καστρίτη, αναζητούσε εκείνον, που θα απαντάει αμέσως σε στιγμές όπου οι «κιτρινόμαυροι» κυνηγούν το buzzer beater και την νίκη.

Υπενθυμίζεται πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη επίσημη ανακοίνωση του πόιντ γκαρντ, καθώς ο Άρης αναμένει να αρθούν τα bans που του έχουν επιβληθεί και να ξεφύγει από τον «βραχνά» που δυσκολεύει την άμεση δημιουργία ρόστερ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button