Ποδόσφαιρο

Δώνης: «Κάθε προπονητής πρέπει να έχει τη βαλίτσα του έτοιμη, έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις»

Τη βαλίτσα του έτοιμη, όπως πρέπει να την έχει κάθε προπονητής, έχει ο Γιώργος Δώνης όπως παραδέχθηκε με δηλώσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Αθλητική Κυριακή».

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τόνισε ότι περιμένει κι εκείνος τις συζητήσεις ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον τεχνικό διευθυντή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το διάστημα που πέρασε: «Ήταν δύσκολο για όλο τον πλανήτη. Θεωρώ ότι εφόσον ξεπεραστούν τα θέματα υγείας, θα είναι πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά τον οικονομικό τομέα. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε μία επανεκκίνηση υπό δύσκολες συνθήκες».

Για τις προπονήσεις: «Το θέμα είναι λίγο ψυχολογικό. Κάθε πέντε μέρες κάνουμε τεστ στο γκρουπ που μπαίνει στο προπονητικό κέντρο. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και ψυχαγωγία και έτσι προπονούμαστε για να φέρουμε την χαρά στον κόσμο».

Για το αν ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς είναι ποδόσφαιρο: «Όταν οι ομάδες τιμωρούνται είναι δύσκολα τα πράγματα. Βρισκόμαστε όμως υπό ειδικές συνθήκες οπότε μέχρι να πάρουμε το “ok” από τους επιστήμονες πρέπει να περιμένουμε».

Για το αν ήταν ποδοσφαιριστής: «Για την κάθε χώρα έχει παίξει ρόλο το πώ ς έχει διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Πολλές χώρες όπως και εμείς πήραν γρήγορα μέτρα και οι συνθήκες είναι καλύτερες. Με τα δεδομένα που έχουμε στην Ελλάδα, λογικό είναι να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο να πας σούπερ μάρκετ ή για έναν καφέ».

Για το βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού: «Νομίζω ότι η Γερμανία παρά το ότι είναι σε πολύ ψηλότερο επίπεδο, είχαν το μειονέκτημα ότι έκαναν μικρή προετοιμασία. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι άψογοι επαγγελματίες και ήταν ελεγχόμενοι και από εμάς. Μου περνούσαν το πρόγραμμά τους κάθε βράδυ. Υπάρχει πολλή διάθεση στην προπόνηση. Είμαστε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αυτό που θα μας λείπει είναι ο ρυθμός αλλά πιστεύω πως στα άλλα κομμάτια θα είμαστε έτοιμοι».

Για το αν μπορεί η κατάσταση να συγκριθεί με μια καλοκαιρινή προετοιμασία: «Δεν έχει καμία σχέση ως προς τη χρονική περίοδο. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για το τέλος της σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ένα συγκεκριμένο φορτίο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι εντελώς διαφορετικό το διάστημα αυτό από μία καλοκαιρινή προετοιμασία».

Για το αν επηρεάζεται η σκέψη των παικτών από το ότι η ομάδα δεν θα παίξει στην Ευρώπη: «Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό για εμάς. Όταν ξεκινήσαμε το πλάνο μας ξέραμε ότι το πιθανότερο είναι για τρεις σεζόν να είμαστε εκτός Ευρώπης όσο σκληρό και αν είναι αυτό. Υπάρχουν άλλοι στόχοι, προσωπικοί και ατομικοί. Όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα δουλεύουν σκληρά και με επαγγελματισμό. Θέλουμε να παλέψουμε για να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε περισσότερους».

Για το που θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν: «Δεν είναι θέμα τάσης. Λογικό είναι όταν στο εσωτερικό κάθε ομάδας γίνονται πράγματα, να υπάρχουν άλλα που συμφωνείς και άλλα που δεν συμφωνείς. Εγώ δεν είμαι επηρεασμένος από το τι γράφεται ή το τι λέγεται. Η ομάδα έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, ό, τι συμβαίνει με τον κάθε προπονητή, συμβαίνει και με μένα. Ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει τη βαλίτσα του έτοιμη γιατί εξαρτάται από τις αποφάσεις των ιδιοκτητών. Στη δική μας ομάδα επειδή λείπει ο τεχνικός διευθυντής, περιμένουμε να γίνουν κάποιες επαφές. Νομίζω ότι και οι ιδιοκτήτες και οι τεχνικοί διευθυντές αυτή την περίοδο βρίσκονται σε σύγχυση. Όταν τα συζητήσουμε όλα αυτά θα δούμε πώς θα είναι η ομάδα τη νέα σεζόν».

Για το αν φοβάται μήπως διαταραχθεί η κατάσταση στην ομάδα: «Νομίζω ότι είναι δεδομένη η στήριξη που έχω από τους ποδοσφαιριστές. Όλοι θέλουμε να πάμε την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω. Θέλω να κάνουμε λίγες και επιλεκτικές κινήσεις έτσι ώστε να ανέβουμε επίπεδο».

Για την έκθεσή του: «Αυτό είναι κάτι που εγώ κάνω σε όποια ομάδα βρίσκομαι. Το κάνω σε όλη μου την καριέρα ανεξάρτητα αν λήγει ή όχι το συμβόλαιό μου. Θα παραδώσω ένα πλάνο που θα είναι στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Πάνω σε αυτό μπορεί να υπάρχουν συμφωνίες ή διαφωνίες».

Για το ρόστερ της νέας σεζόν και αν παραμένει επιθυμία του να μείνει στον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε ότι είναι εκτός ρόστερ της επόμενης σεζόν ο Αποστολάκης και ο Βαγιαννίδης. Τους εύχομαι να τους δω στο ψηλότερο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, έχουν παγώσει όλα όσα αφορούν ανανεώσεις ή όσα πρέπει να συζητήσουμε για τα οικονομικά. Ο ιδιοκτήτης μας είναι λογικό να πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση έτσι ώστε να δει τι απώλειες θα έχει η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να χτίσει μία ομάδα αλλά είναι και σε διαδικασία εξυγίανσης. Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος που έφεραν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση. Η επιθυμία μου ήταν να προπονήσω τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι το έργο αυτό έχει μπροστά και άλλο δρόμο αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κοιτάς μακριά. Εγώ νιώθω ότι έχω κάνει το καθήκον μου. Έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις και έχω βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη περίοδο».

Για το αν αισθάνεται την αποδοχή από τους οπαδούς: «Χαίρομαι που όταν θα βγω έξω ο κόσμος μου λέει πόσο με στηρίζει. Μπορεί να ικανοποιούμαι αλλά δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό για να πάρω αυτή την αποδοχή. Ήθελα με τις προπονητικές μου ικανότητες να βάλουμε το λιθαράκι ώστε η ομάδα να φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο που ακόμα είναι μακριά και δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε ποτέ να το φτάσουμε».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button