Ποδόσφαιρο

Δικάστηκαν Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και άλλοι 6 για την υπόθεση των τηλεοπτικών του Κυπέλλου

Με την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα προκάλεσαν ζημία στα ταμεία της ΕΠΟ ύψους 300.000 ευρώ, δικάστηκαν την Τετάρτη (4/3) στο Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης, οι πρώην αναπληρωτές πρόεδροι Βασίλης Χατζηαποστόλου και Γιάννης Οικονομίδης, οι σύμβουλοι Γιώργος Σιντόρης και Σωκράτης Παπαδόπουλος, καθώς και οι επιχειρηματίες Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας.

Η υπόθεση αφορούσε την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος για την διετία 2004-2006 και η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων τέθηκε θέμα παραγραφής της κατηγορίας και συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι η ζημιά για την ΕΠΟ δεν ήταν 300.000 ευρώ όπως αναφέρει το βούλευμα, αλλά το 30% του συγκεκριμένου ποσού, δηλαδή 90.000 ευρώ αφού το υπόλοιπο 70% η ομοσπονδία το μοίρασε στις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο θεσμό εκείνη την περίοδο.

Όπως τονίστηκε, επειδή έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον ποινικό κώδικα, για κακουργηματική απιστία πρέπει η ζημιά να είναι 120.000 ευρώ και άνω, και η ζημιά στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 90.000 ευρώ, η κατηγορία για τους «8» δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα και άρα έχει παραγραφεί!

Παρουσιάστηκε μάλιστα, έγγραφο από την ΕΠΟ που επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ενώ κατέθεσαν και νομικοί της ΕΠΟ που ισχυρίστηκαν το ίδιο, ότι η ζημιά ήταν 90.000 ευρώ…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button