ΑπόψειςΓενικάΠοδόσφαιρο

Δελής: «Ο Άρης είναι σπουδαίος σύλλογος, η αφαίρεση βαθμών είναι απαράδεκτο γεγονός»

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο Yellow Radio 101,7, μιλώντας για την τοποθέτηση του ίδιου και του κόμματος του, σχετικά με τις νέες αποφάσεις που πλήττουν το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Άρη.

Τι αίσθηση σας δίνει ο σύγχρονος αθλητισμός μέσα από την ποινή που επιβλήθηκε στον Άρη; Θεωρούμε πως η αφαίρεση των 6 βαθμών από τον Άρη είναι ένα απαράδεκτο γεγονός. Εμείς όχι μόνο τώρα, πάντα λέμε ότι οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και από τις προσπάθειες των παικτών. Δεν μπορεί οι βαθμοί να καθορίζονται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, αυτό είναι μία πάγια θέση του κόμματος μας και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν πολλές «σκιές» στην συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν ξέρω, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Λέμε πολλά, κυκλοφορούν πολλά, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση και ζητάμε την απόσυρση της, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια αφετηρία και με βάση τις δυνατότητες τους και την τύχη – γιατί και αυτή παίζει ρόλο στον χώρο του αθλητισμού – να κριθεί. Οι βαθμοί να καθορίζονται μόνο μέσα από το γήπεδο και πουθενά αλλού.

Διαφωνείτε με το γενικότερο πλαίσιο της αφαίρεσης βαθμών ως απαραίτητης ποινής; Είναι μία συνολικότερη διαφωνία μας, πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν κυρώσεις και ποινές που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να μην την «πληρώνει» μία ομάδα για κάποιον λόγο. Ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα πλήττεται από αυτό.

Από εκεί και πέρα, ο αθλητισμός εξελίσσεται, δεν βρισκόμαστε στις παλιές εποχές. Εγώ θυμάμαι και πρόλαβα κάποια πράγματα, πηγαίναμε στους φιλικούς αγώνες και ιδιαίτερα στα τοπικά ντέρμπυ. Τώρα αυτά τα πράγματα θεωρούνται αυτονόητα και πρέπει να προβληματιστούμε για αυτό. Βλέπουμε σκηνές ακόμη και εγκληματικού χαρακτήρα, έχουμε μέχρι και φόνους οπαδών, που είναι πολύ άσχημες καταστάσεις. Νομίζουμε ότι είναι φαινόμενα της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου για ευνόητους λόγους, επειδή προσελκύει πάρα πολύ κόσμο.

Προξενεί κατάπληξη, πως υπάρχουν ανώνυμες εταιρείες, και να μην υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά στο Υπουργείο Αθλητισμού. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, να ελέγχονται με βάση όλες τις νομοθεσίες που ακολουθούν οι ανώνυμες εταιρείες. Αυτή η διάκριση δημιουργεί ένα μεγάλο επίπεδο για είσοδο μικροεπενδυτών – ονόματα δεν λέμε καθώς είναι γνωστά – να αξιοποιήσουν τις ομάδες για δικό τους όφελος. Όπως γίνεται, το βλέπουμε να γίνεται και κάποια στιγμή να τις αφήνουν στα κρύα του λουτρού. Αυτός ο συγκεκριμένος έχει κάνει αυτή την επιλογή, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ – ο Άρης είναι ανάμεσα σε αυτές είτε κάποιος το θέλει είτε όχι, βρίσκεται στις δημοφιλείς ομάδες, με μεγάλη ιστορία, πάρα πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο – αξιοποιούν τις ομάδες, πολλές φορές και χωρίς να το γνωρίζουν οι οπαδοί για τα δικά τους εμπορικά και επενδυτικά συμφέροντα. Ελοχεύει ένας κίνδυνος, ο φίλαθλος της κάθε ομάδας, κινδυνεύει να γίνει ένας στρατός υποστηρικτών κάθε ομάδας γιατί οι ιδιοκτήτες είναι προσωρινοί. Αυτός που μπαίνει πάντα σταθερά είναι ο ίδιος ο κόσμος, που είναι η πραγματική ψυχή και διοίκηση της ομάδας, οι οπαδοί της και την αγαπάει, την πονάει, χαίρεται και λυπάται με τα πάνω της και τα κάτω της. Οι επενδυτές έρχονται και παρέρχονται. Δεν μιλάμε συγκεκριμένα για τον Θοδωρή Καρυπίδη, μιλάμε σε ένα γενικότερο επίπεδο. Υπάρχουν βαθμίδες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button