Ποδόσφαιρο

Δίκη εξυγίανσης: «Προσέφεραν 30.000 ευρώ για μία ψήφο»

Συνεχίστηκε για άλλη μία μέρα η εκδίκαση της υπόθεσης των εκλογών της ΕΠΣ Καρδίτσας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η ένταση λόγω Νούσιου και τι ειπώθηκε.

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας οι νομικοί της ΑΕΚ αποχώρησαν μετά την τοποθέτηση του Νούσιου ότι δεν ήταν εκείνος που ήταν στο πλευρό του Παλάσκα όταν έκανε την κατάθεσή του τη Δευτέρα. Επειδή αρνήθηκε δηλαδή πως ήταν εκείνος. Μετά από αυτήν την εξέλιξη με τον Κωνσταντίνο Νούσιο οι συνήγοροι της ΑΕΚ και της πλευράς Μελισσανίδη αντέδρασαν και αποχώρησαν.

Η Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη είπε σχετικά: «Θεωρούμε ότι ο μάρτυρας μας εμπαίζει και προσβάλει το δικαστήριο με κατάφωρη ψευδορκία. Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένη. Υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και προσβάλει τις αισθήσεις μας ότι δεν βλέπουμε. Αποχωρώ και ας συνεχίσει ο μάρτυρας». Προς το τέλος της κατάθεσης επανήλθε και συμπλήρωσε: «Χθες, έδωσε συνέντευξη με τον κ. Αγοραστό και φοράει το ίδιο πουκάμισο που φορούσε στη φωτογραφία».

Ο Νούσιος ισχυρίστηκε ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος του πρόσφερε 20.000 ευρώ για να παραδώσει τα βιβλία και τη σφραγίδα του σωματείου που εκπροσωπεί, ώστε να ψηφίσουν άλλοι εκπρόσωποι. Αυτός αρνήθηκε και στη συνέχεια προσφέρθηκαν 30.000 ευρώ σε άλλο μέλος του σωματείου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είπε: «Ο κ. Παπαδόπουλος, Ντάσιος, Δανιήλ εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο και το έκαναν σε προεκλογικό κέντρο και δεχόντουσαν όλους τους προέδρους των Σωματείων της Ενωσης. Κλήθηκα κι εγώ από τον κ. Παπαδόπουλο. Εγώ τους έβλεπα για πρώτη φορά, δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Ήρθαν στην Καρδίτσα για να τα επηρεάσουν με διάφορους τρόπους και να πάρουν την ψήφο τους.

Πήγαν στην Ιτέα, στην Κυψέλη, στο Προάστιο και Καλογριανά. Τα μάθαινα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ξέρω ότι πήγαν στην Ιτέα και ο κ. Καραγιάννης πιέστηκε να παραιτηθεί. Από άτομα από το χωριό τα έμαθα. Είμαστε μικρή κοινωνία, δεν μπορώ να σας πω άτομα. Δεν θυμάμαι. Ειδικά μπορώ να μιλήσω για τον ΑΟ Σελάνων που εκπροσωπώ. Με κάλεσε ο Παπαδόπουλος να πάω και του είπα όχι και ότι κακώς ασχολείται με τις εκλογές. Τη δεύτερη φορά μου λίγο πριν από τις εκλογές με πήρε και μου είπε, ότι ξέρει ότι στηρίζω τη νυν διοίκηση και «έλα πάρε 20.000 ευρώ και φέρε τα βιβλία και τη σφραγίδα». Του έκλεισα το τηλέφωνο και ενημέρωσα αμέσως τον πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Παλάσκα.

Όχι δεν είμαι εγώ στη φωτογραφία με τον κ. Παλάσκα. Έχω τη σχέση που έχουν όλοι οι πρόεδροι ομάδων μαζί του. Είδα τον Παλάσκα στο νοσοκομείο που είχε αμυχές στο πρόσωπο. Συναινώ να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών κλήσεων μου.

Μετά αυξήθηκαν τα ποσά. Στους τρίτους αυξάνονταν τα ποσά. Ο κ. Βαιόπουλος 1-2 μέρες πριν τις εκλογές ήρθε στο καφενείο και είπε ότι μας δίνουν 30.000 ευρώ. Ήταν μέλος του Δ.Σ.. Εγώ μετά τα συμβάντα αυτά παραιτήθηκα και ησύχασε το κεφάλι μου. Υποστήριζε την ομάδα, έλεγε να πάρουμε τα 30.000 ευρώ για την ευμάρεια της ομάδας. Αυτό δεν το είπα στον Παλάσκα, δεν το κατήγγειλα πουθενά. Εγώ μετά από αυτή τη διαδικασία σηκώθηκα και έφυγα γιατί έχω οικογένεια και ήθελα να ηρεμήσω.

Την ημέρα των εκλογών υπήρχε μια κινητικότητα και αστυνομία στο ισόγειο. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν 2 σεκιούριτι στο ισόγειο και 30-40 άτομα. Κάποιοι με κουκούλες που ήταν όλοι μαζί ανέβηκαν στην είσοδο. Προφανώς ήταν τα σωματεία που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Έγινε μια μικρή σύρραξη και περάσαν.

Τους έσπρωξαν και μπήκανε. Όχι μόνο δεν ψήφισα και κάποια στιγμή αλλά ήρθαν δύο άλλα μέλη του σωματείου ψήφισαν αυτά.

Κατέθεσα στις 19/3 στην Επιτροπή και στις 30/3 δέχθηκα κλήση από τον κ. Δανιήλ που μου είπε «εντάξει με είδες στη συνέλευση ε, θα σου κάνω μήνυση». Δεν με απείλησε ο κ. Δανιήλ ούτε κάποιος άλλος. Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται. Αναγκάστηκα να φύγω γιατί ήταν τέτοιο το κλίμα. Ο κ. Ντάσιος φώναζε και έβριζε. Εκφοβήθηκαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα υπήρχε και λεκτική διένεξη με έναν δημοσιογράφο.

Ο Δανιήλ ήταν κυρίως στην είσοδο. Ήταν και κάποιοι άλλοι που μου φαίνονταν σαν μπράβοι. Άκουσα ότι έδειραν τον Παλάσκα. Άκουσα τον Παλάσκα να φωνάζει, να πετάγονται καρέκλες, να χτυπάνε κόσμο στη γυψοσανίδα και τον Παλάσκα να φωνάζει».

Σπυρίδων Τζιβένης (μέλος σωματείου και μάρτυρας κατηγορίας): «Ο Παπαδόπουλος, ο Ντάσιος και ο Δανιήλ είχαν έρθει νωρίτερα και έμεναν σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας. Απ’ ότι γνωρίζω ήταν μέλη σε κάποια σωματεία. Είχαν πολύ καιρό στην Καρδίτσα. Απ’ οτι άκουγα προσέφεραν αθλητικό υλικό. Δεν ξέρω σε ποιο σωματείο.

Ήταν οι κουβέντες που γινόντουσαν. Όλο το χωριό τα έλεγε: από εφημερίδες και site είχαν πει το τι ζητήθηκε και συζητήθηκε. Δεν είχα απειλητικά τηλεφωνήματα πριν από τις εκλογές. Με πήραν ένα απειλητικό τηλέφωνο αργότερα, όταν κλήθηκα από εσάς.

Στις εκλογές χτύπησαν τον Παλάσκα. Δεν τον είδα. Τον είδα μετά στο νοσοκομείο. Ξέρω ότι τον χτύπησαν. Τον ξέρω τον Παλάσκα.Όχι, όχι. Καμία σχέση δεν είχαν με την ΑΕΚ. Όχι δεν γνωρίζω για κάποια σχέση με Μελισσανίδη. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια κατάσταση στο παρελθόν».

Σωτήριος Ζαρχανης (μέλος σωματείου και μάρτυρας κατηγορίας): Ήμουν παρών στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Είχα εκλεγεί το 2015. Μειοψήφησα στον αποκλεισμό σωματείων για τις εκλογές. Με αστεία επιχειρήματα και δικαιολογίες να αποκλείουμε μέλη σωματείων, όπως τον Βάιο Καραγιάννη, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστής. Έβαλε υποψηφιότητα με την αντίθετη παράταξη από του κ. Παλάσκα και τον αποκλείσανε. Και τους είπα «τη σημαία της Εθνικής αποκλείετε;».

Ήμουν εκπρόσωπος του αθλητικού ομίλου Καρποχωρίου «Ο Αίας». Τους κ. Δανιήλ και Παπαδόπουλο δεν τους γνωρίζω καθόλου. Στις εκλογές αναζητήθηκε ένα μέλος του ΔΣ για να προεδρεύσει. Εγώ δεν ήθελα να είμαι. Δέχθηκα με ενδοιασμούς γιατί με πρότειναν όλοι για πρόεδρο της Γ.Σ.. Εγώ τον Παλάσκα δεν τον είδα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button