Γενικά

Δίκη Άλκη: «Φτάσαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν, ο μικρός ήταν νεκρός»

«Το σημάδι-τραύμα του φίλου του Άλκη, εμπεριείχε έναν συμβολισμό. Ήταν σαν αυτά που γίνονται στην φυλακή, τύπου “δεν θέλουμε να σου κάνουμε κακό, αλλά έχε το νου σου”». Αυτά κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ένας εκ των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο οποίος έφτασε στο σημείο της άγριας επίθεσης, την 1η Φεβρουαρίου.

«Η μαχαίρια του Δ.Κ. (σ.σ. φίλος του Άλκη), ήταν σαν προειδοποίηση» πρόσθεσε ο μάρτυρας, με τον ίδιο να αναφέρει πως το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να μπει στην οδό Γαζή, λόγω του μεγέθους του. «Αρχικά μας είπαν ότι πρόκειται για συμπλοκή. Εγώ ήμουν οδηγός και μπήκαμε από την Καραθεοδωρή γιατί δεν χωρούσαμε, και κατεβήκαμε από το ασθενοφόρο κατευθυνόμενοι προς το σημείο της επίθεσης. Τα δύο παιδιά (σ.σ. οι φίλοι του Άλκη), όταν μας είδαν, έλεγαν “εδώ πέρα, βοήθεια”». Σύμφωνα με τον διασώστη, ο ένας «δεν είχε τίποτα απολύτως», ενώ ο δεύτερος «είχε μια μαχαίρια», οπότε και τον μετέφεραν, μαζί με έναν συνάδελφό του στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκειμένου να φροντίσουν το τραύμα του.

Στο βήμα ενώπιον του δικαστηρίου ανέβηκε και ο συνάδελφος του διασώστη, με τον ίδιο να αναφέρει πως οι δύο φίλοι του Άλκη, ήταν υποβασταζόμενοι ο ένας στον άλλον. «Ο ένας είχε ένα τραύμα στο γλουτό, αρκετά βαθύ και τον περιποιηθήκαμε. Ήταν λερωμένος και πανικόβλητος. Ανεβάσαμε μόνο αυτόν στο ασθενοφόρο, ενώ ο άλλος περίμενε τον πατέρα του».

«Φτάσαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν, ο μικρός ήταν νεκρός»

Ακολούθησαν ακόμη δύο καταθέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μόλις έφτασαν στο σημείο της επίθεσης επί της οδού Γαζή, έσπευσαν να ασχοληθούν με τον Άλκη. «Είδα έναν τραυματία μόνο του γύρω από μια μεγάλη λίμνη αίματος, δεν βρισκόταν εν ζωή. Κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία, μας δόθηκε εντολή να τον παραλάβουμε και να κατευθυνθούμε προς το Παπανικολάου» επεσήμανε ο ένας διασώστης, ενώ ο συνάδελφός του τόνισε πως «εμείς φτάσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε από την στιγμή που μας δόθηκε κλήση για τραυματισμό. Κάναμε περίπου δέκα λεπτά. Ήμουν από αυτούς που ασχολήθηκαν με τον Άλκη. Δυστυχώς δεν ήταν στη ζωή πλέον, ο μικρός ήταν νεκρός».

Η δίκη διακόπηκε για αύριο με την κατάθεση των υπόλοιπων μαρτύρων.

Πηγή: thesstoday.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button