Γενικά

Δίκη Άλκη-Εισαγγελέας: Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι ένα ήταν το θανατηφόρο τραύμα

Μύθο που καταρρίφθηκε χαρακτήρισε η εισαγγελέας την ομολογία του δεύτερου εκ των κατηγορούμενων ότι μόνο αυτός ευθύνεται για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού κατά της διάρκεια της πρότασής της που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα μίλησε για συρροή τραυμάτων που επέφεραν τον θάνατο του άτυχου νέου, επικαλούμενη την κατάθεση της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση και επικρίνοντας παράλληλα τις καταθέσεις των τριών ιατροδικαστών- τεχνικών συμβούλων που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων, λέγοντας ότι «λησμόνησαν την επιστήμη τους».

Η εισαγγελέας σημείωσε ότι η ιατροδικαστής Κοβάτση επικρίθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης για όσα κατέθεσε «λες και ήρθε να μας πει αυθαίρετα συμπεράσματα ή θα είχε κάποιο όφελος».

Υπογράμμισε ξανά ότι και τα χτυπήματα στους φίλους του Άλκη μαρτυρούν ανθρωποκτόνο δόλο επισημαίνοντας πως «το ότι απέτυχαν δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν να σκοτώσουν και τους άλλους δύο» και επισήμανε πως αρκετά από τα χτυπήματα στον Α.Β. ήταν επαναλαμβανόμενα.

Αναφερόμενη στον Άλκη είπε ότι προέκυψε πως ο νέος έφερε πολλά τραύματα στα άκρα και το κεφάλι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χτυπήθηκε από διαφορετικά όπλα στα σημεία αυτά.

«Το χτύπημα του 10ου κατηγορούμενου με το δρεπάνι είναι δεδομένο στον αριστερό μηρό του Άλκη. Δεν αρκέστηκε στα χτυπήματα που επέφερε στα άλλα δύο παιδιά αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμισε και στον Άλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους. Δεν κατάφερε όμως να τον πλήξει όπως ήθελε. Ήταν ο Άλκης που αντιστάθηκε με όση δύναμη του είχε απομείνει», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι κατηγορούμενοι δεν έμειναν σε απλές κλοτσιές και μπουνιές αλλά χτυπούσαν με ό,τι είχαν μαζί τους στα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινος σώματος. Τις φωτογραφίες που είδαμε όλοι μας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τις ξεχάσουμε. Θέλει κτηνώδη απάθεια και βαρβαρότητα για να κάνεις αυτά τα τραύματα», ανέφερε και τόνισε ότι τραύματα στο σώμα του προκλήθηκαν ακόμα από σφυρί, γκλοπ και στειλιάρι.

«Η ιατροδικαστής Κοβάτση απέδωσε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο Άλκης δεν έφυγε μόνο από την τρώση της μηριαίας αρτηρίας καθώς όλοι θυμόμαστε τι είπε για το οίδημα στο κεφάλι του», σημείωσε και πρόσθεσε πως «εμείς ως δικαστήριο δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τις απόψεις των τεχνικών συμβούλων».

Αναφορικά με το τραύμα στη μηριαία αρτηρία είπε ότι έγινε όταν ο Άλκης ήταν πεσμένος κάτω, ενώ ο δεύτερος εκ των κατηγορούμενων ομολόγησε ότι τον μαχαίρωσε όταν ήταν όρθιος.

Σχολιάζοντας πως ο «μύθος» ότι μόνο αυτός ευθύνεται για τον θάνατό του η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη συμμετοχική δράση των κατηγορούμενων.

«Οι εννιά με τη συνδρομή των δύο και την επιτήρηση του ενός πραγμάτωσαν ο καθένας τις πράξεις της απόπειρας και της ανθρωποκτονίας, ταυτόχρονα και διαδοχικά» λέγοντας πως οι κατηγορούμενοι που πήγαν στο σημείο δεν σταμάτησαν να χτυπούν ακόμα και «όταν το αίμα έρρεε».

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας εξαπέλυσε βέλη κατά των τριών ιατροδικαστών-τεχνικών συμβούλων, Κατερίνα Αποστολίδου, Γρηγόρη Λέων και Δημήτρη Γαλεντέρη, που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων, καταλογίζοντάς τους ανακρίβειες και ότι «ήρθαν να αποδείξουν αυτά που ήθελαν οι κατηγορούμενοι».

Ειδικά για την κ. Αποστολίδου, η εισαγγελέας είπε ότι ήρθε αποφασισμένη να πει ψέματα και ότι «τόλμησε να παραλληλίσει τη δική μας υπόθεση με μία ενδοοικογενειακή, αλλά όχι αυτές που καταλήγουν σε θάνατο, παρά με μία που περιλαμβάνει χαστούκια», είπε.

«Ήταν τερατούργημα η φράση της ότι δύο παρέες παιδιών πλακώθηκαν και όχι ότι η μία ήταν σε αποστολή θανάτου», τόνισε.

«Στα οπαδικά δεν πυροβολείς, ούτε χτυπάς με μαχαίρι στην καρωτίδα. Θέλεις να προσφέρεις πόνο, μόνο που αυτοί εκείνο το βράδυ ήθελαν και να σκοτώσουν», είπε η εισαγγελέας.

Η αγόρευσή της συνεχίζεται.

Πηγή: voria.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com