Μπάσκετ

Γουλιέλμος: “Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει το μπάσκετ και να μην αγαπάει τον Άρη”

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος βρέθηκε απόψε στο στούντιο της Cosmote TV στην εκπομπή “Pick & Roll”.

Εκεί μίλησε για τα πάντα. Για τα χρέη που βρήκε μόλις ανέλαβε την ομάδα, για τις σχέσεις με τον Αγγέλου αλλά και για το απαγορευτικό των μεταγραφών.

Επιπλέον ο Δημήτρης Γουλιέλμος μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον σύλλογο τονίζοντας πως δεν μετάνιωσε καθόλου που ανέλαβε την ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος του Άρη αναφέρθηκε στις σχέσεις του συλλόγου με το Νίκο Γκάλη ενώ υπογράμμισε πως το ελληνικό μπάσκετ δε θα υπήρχε χωρίς τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα τόνισε: 

«Δεν μπορεί να βρει εύκολα κάποιος μία λέξη για να χαρακτηρίσει τον μπασκετικό Άρη.

Είναι κάτι τόσο όμορφο, ρομαντικό και ταυτόχρονα τόσο δύσκολο. Όπως είπε και ο κύριος Αγγέλου, ο Άρης είναι μία ομάδα που ή σε τραβάει στην κόλαση ή σε στέλνει στα ουράνια. Εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να φτάσουμε στα ουράνια. Τίποτα όμως δεν είναι εύκολο και απλό. Παρέλαβα μία ομάδα που δεν υπήρχε. Ο Άρης χρειάζεται έναν τσιγκούνη άνθρωπο. Ακολουθούμε την τακτική του… δεν έχω και δεν πληρώνω! Δεν έχω και δεν αναλαμβάνω υποχρεώσεις».

Για τον κόσμο του Άρη και την διαφορετικότητα των «κιτρινόμαυρων»: «Ο Άρης είναι μία διαφορετική ομάδα απ’όλες τις άλλες. Ο Άρης όταν χάνει, χάνει για κάποιο λόγο. Είτε γιατί οι παίκτες δεν αποδίδουν όπως πρέπει, είτε γιατί ο προπονητής δεν τους στήνει σωστά. Επίσης μπορεί να χάνει γιατί καλή ώρα οι διοικητικοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το κακό με τους Αρειανούς είναι ότι καταλαβαίνει από μπάσκετ. Ο Άρης στην Ελλάδα είναι η δεύτερη ομάδα σε φιλάθλους και πανευρωπαϊκά είναι πρώτη. Ακόμη και αυτοί που είναι λιγότερο Άρης, έχουν συμπάθεια στον Άρη. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει το μπάσκετ και να μην αγαπάει τον Άρη».

Για τους μεγαλομετόχους των ομάδων: «Όλοι οι ιδιοκτήτες αγαπάνε τις ομάδες τους αλλά κανένας δεν είναι τόσο κοντά όσο είμαι εγώ. Εμένα η καθημερινότητά μου είναι γεμάτη από τον Άρη. Ο Άρης ανήκει στον κόσμο του, είναι χαζομάρα να πιστεύει ότι η ομάδα είναι δική του».

Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος του Άρη μίλησε για το βάρος των ευθυνών που υπάρχει στον Άρη αλλά και για την σκληρή αμφισβήτηση που δέχθηκε: «Ο πατέρας μου έλεγε ότι η δικηγορία είναι να παίρνει ο δικηγόρος το… σακί με τις πέτρες από την πλάτη του πελάτη και να το βάζει στη δική του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βαρύ είναι το σακί με τις πέτρες του Άρη. Ο κόσμος έχει δείξει μία απίστευτα σοβαρή συμπεριφορά. Δεν ζητάει τίποτα, ζητάει μόνο ηθική! Εσείς πως θα αντιμετωπίζατε έναν άγνωστο που θα αγόραζε τον Αυτοκράτορα! Εγώ θα τον αντιμετώπιζα πολύ χειρότερα».

Επιπλέον ο μεγαλομέτοχος των «κιτρίνων» θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα δημοσιεύματα που έλεγαν πως εναντιώθηκε με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας: «Οι άνθρωποι δεν μάλωσαν ποτέ με τον Άρη. Δεν είναι αλήθεια ότι είπα πως δεν θέλω σχέσεις με τους οργανωμένους επειδή ζήτησαν τζάμπα εισιτήρια. Οι μόνοι που ζήτησαν ήταν άποροι Αρειανοί να πάρουν ένα διαρκείας δωρεάν κάτι που θα το έκανα έτσι και αλλιώς. Οι απλοί Αρειανοί δεν μου ζητάνε τίποτα. Ζητάνε μόνο να μην ντρέπονται κάτι το οποίο είναι αυτονόητο! Είμαστε στον αθλητισμό, δεν πουλάμε Μαριχουάνα! Θέλουμε να λέμε ότι είμαστε Άρης και να μην μπορούν να μας πουν τίποτα».

Για τα 3,2 εκατομμύρια χρέη που βρήκε αμέσως μετά την αποχώρηση Λάσκαρη από την διοίκηση του συλλόγου: «Τότε είχα μιλήσει με τον τότε πρόεδρο της ομάδας, Λευτέρη Αρβανίτη, πριν έρθω στην ομάδα. Είναι να καλό να θυμόμαστε την ιστορία. Οι άνθρωποι αυτοί όταν είχαν έρθει και έβαλαν χρήματα και έσωσαν τότε τον Άρη. Επίσης και η τώρα ιδιοκτησία έσωσε την ομάδα γιατί αλλιώς ο Άρης θα ήταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Δεν υπάρχει ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον Άρη και ο Άρης χωρίς το ελληνικό μπάσκετ. Ο Άρης πρέπει να σέβεται το ελληνικό μπάσκετ με τον τρόπο που παίζει».

Για τα… ονόματα που είχαν ακουστεί για άλλους επιχειρηματίες που θα συνεργαζόντουσαν με τον ίδιο: «Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που είχαν ακουστεί είναι Αρειανοί. Στον Άρη είμαι μόνος μου! Ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο. Άλλος με το μυαλό και τη σοφία του, άλλος με τις γνωριμίες του. Το αρχικό πλάνο να δημιουργηθεί μία ομάδα επιχειρηματιών που θα φέρει έναν όγκο χρημάτων στην ομάδα, δεν συνέβη. Δεν υπάρχει έννοια μετοχών στον Άρη, όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να έρθει, να παρουσιαστεί και να βοηθήσει»!

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε τον Άρη σε μία τέτοια εποχή: «Στην αγάπη της ζωής σου μετάνοια δεν υπάρχει! Στην αρχή όταν πήρα την ομάδα έζησα στιγμές εξευτελισμού, μου έκλειναν τα τηλέφωνα».

Για τις σχέσεις του με τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου: «Ο Αγγέλου είναι ένα… αγγελάκι για έμενα που μου τον έστειλε ο θεός όταν είδε τη χαζομάρα που χώθηκα σε αυτό το πράγμα που λέγεται Άρη. Όσον αφορά τον Αγγέλου, με σώζει και με βοηθάει σε όλη αυτή τη διαδικασία. Επιμένω να πιστεύω ότι είναι ένας πολύ χαρισματικός προπονητής. Με τον Αγγέλου έχουμε κοινωνία ηθικής, γι΄αυτό και μπορούμε να συνεργαστούμε. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και λέμε τα πάντα μεταξύ μας, ακόμη και τα σκληρά. Το μπάσκετ είναι καλό αλλά τα οικονομικά είναι ο αρχηγός».

Για το ban των μεταγραφών: «Κληρονόμησα μία ομάδα που είχε απαγορεύσεις διεθνών μεταγραφών. Η λύση που ήλπιζα ήταν να πείσω τους πάντες να κουρέψουν τα οφειλόμενα στο 50% και να γίνει ένας διακανονισμός τεσσάρων ετών. Όσον αφορά την πλειοψηφία το έχω πετύχει. Σε όσους δεν το έχει πετύχει θα περιμένω μέχρι να πετύχει. Εμείς κάναμε αυτούς τους διακανονισμούς για να έρθουν οι οφειλές στο ύψος των πραγματικών δεδουλευμένων. Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί η λύση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Για το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον που γίνονται συζητήσεις προκειμένου να περάσει στα χέρια της ΚΑΕ Άρης: «Η κάθε ομάδα χτίζεται με την ιστορία και το ήθος, δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα του σήμερα. Ο Άρης είναι ένα διαρκές αγαθό. Ναι γίνονται συζητήσεις για το γήπεδο, ωστόσο υπάρχουν τεχνικά και χρηματοοικονικά θέματα».

Για τον Κριστ Ουάμπα: «Είναι ένα παιδί με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι μία μέρα στην προπόνηση τον βρήκαμε 12 η ώρα το βράδυ λιπόθυμο γιατί είναι όλη μέρα με ένα χυμό. Μπορεί στον Άρη να υπάρχει παντού προσοχή και να υπάρχει διατροφολόγος για τον κάθε παίκτη αλλά το συγκεκριμένο παιδί προέρχεται από μία χώρα που δεν του έχουν μάθει να ζητάει γιατί το θεωρεί παράλογο».

Για τις σχέσεις ανάμεσα τον σύλλογο και το Νίκο Γκάλη: «Ο Νίκος γκάλης είναι το ελληνικό μπάσκετ. Η σχέση που υπάρχει ανάμεσα μας είναι εξαιρετικ΄γ αλλά για να μην πέσουμε στα προβλήματα του παρελθόντος, όλα γίνονται σιγά-σιγά και προσεκτικά. Η σχέση του Γκάλη με τον Άρη θα μείνει αιώνια»!

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button