Ποδόσφαιρο

Γλυκόπικρη η εμφάνιση με την Αστάνα

Όταν αναφερόμαστε στις καλύτερες εμφανίσεις του Άρη στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα μπορούμε πλέον, περήφανα, να συμπεριλάβουμε την εμφάνιση του κόντρα στην Αστάνα, στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το να καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να ανατρέψουν το +2 που τους κατέβαλε στην «Astana Arena», είναι ένα επίτευγμα που δεν έχουμε δει ξανά από τους Θεσσαλονικείς, πόσω μάλλον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρώτο ημίχρονο ξεχνούσες ότι στο γήπεδο έτρεχε και η Αστάνα, αφού η κατοχή του Άρη ξεπερνούσε το 75% και θύμισε ποσοστά κατοχών ισάξια με της Μπαρτσελόνα.

30 ήταν και οι προσπάθειες του Άρη προκειμένου να κλειδώσει την πιθανότητα πρόκρισης, καταφέρνοντας να φτάσει το 2-0 και την Αστάνα να παλεύει να σκοράρει στην παράταση του παιχνιδιού.

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, με την κατοχή στο 83% θα ήταν ασύλληπτο να μην καταφέρει να πετύχει και το πρώτο της τέρμα με τον Μάνο, μετά από το οποίο κατέβασε και τους ρυθμούς της.

Οι «κίτρινοι» φάνηκε να δυσκολεύονται να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο και να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Καζάκων. Προηγήθηκε ένα γκολ στο 65ο λεπτό, που αποδείχθηκε οφσάιντ, πριν την απάντηση που έδωσε ο Σάσα στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αδιαμφισβήτητα, μπορούμε να υποστηρίξουμε, πως κυρίως στο παιχνίδι κυριαρχούσε ο Άρης, όμως μας έλειπε το συστατικό που ανέφερε ο Τιχόνοφ και αυτό είναι η τύχη. Στο τέλος του δεύτερου μέρους της παράτασης, η Αστάνα πέτυχε το πιο τυχερό της γκολ, ένα σκοράρισμα που δεν περίμενε κανένας, κερδίζοντας έτσι την πρόκριση.

Θεωρητικά, η χθεσινή αναμέτρηση είναι από τα παιχνίδια για τα οποία, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ευθέως ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της ομάδας. Όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ο Ντένις απέδειξε την ικανότητα του και τα αντανακλαστικά για τα οποία όλοι μιλούσαν.

Πολλοί παράγοντες είναι εκείνοι που εμπόδισαν την νίκη του Άρη, με κυριότερη την άδικη διαιτησία. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, με σκοπό οι 30 προσπάθειες της ομάδας να μην μένουν μόνο στην εκτέλεση, αλλά να προστίθενται στην ροή του αγώνα, αποτελεσματικά.

Οι είσοδοι των Μούτο, Ιτούρμπε και Ντιάγε, αναμένουμε να βοηθήσουν στον τομέα των επιτυχημένων γκολ και να παρακολουθήσουμε εμφανίσεις ισάξιες με την σημερινή και πιθανόν καλύτερες. Ας είναι η χθεσινή αναμέτρηση ένα γλυκόπικρο μάθημα για όλο το team των «κίτρινων».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button