Μπάσκετ

Γκάλης: Σαν σήμερα το πικρό “αντίο” στα παρκέ

Σαν σήμερα ο θρύλος του Άρη και του ελληνικού αθλητισμού αποχαιρετούσε τον κόσμο του μπάσκετ αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελε

Πριν 25 χρόνια το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ αποχαιρετούσε τον Νίκο Γκάλη.Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1995, ο “γκάνγκστερ” έλεγε” αντίο” αλλά όχι όπως θα ήθελε. Έγινε άδοξα και με πικρία, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό μετά την διαμάχη που είχε με τον Κώστα Πολίτη. 

Ένα τέλος που δεν του ταίριαζε, μέχρι που η ιστορία και ο ΑΡΗΣ διόρθωσαν τα πράγματα το 2013 με την λαμπερή τελετή που έλαβε χώρα στο “Nick Galis Hall”, όπου η φανέλα του “Νικ” δεσπόζει μέχρι και σήμερα. 

Η επιστολή του Νίκου Γκάλη, την 29η του Σεπτέμβρη το 1995… :

“Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Στη ζωή, όλα έχουν μιά αρχή κι ένα τέλος. Πολλές φορές εξαρτάται από μας, πολλές φορές όχι. Ήθελα να σταματήσω αυτό που τόσο αγάπησα κι αγαπώ μέσα στο γήπεδο γιατί πιστεύω ότι ξέρω να παίρνω τις αποφάσεις μου τότε που πρέπει. Αυτή μου η επιθυμία θεωρήθηκε από πολλούς αδυναμία.

Ποτέ δεν έχω παρακαλέσει άνθρωπο και ποτέ δε ζήτησα χάρη από κανέναν. Μέχρι και σήμερα (σ.σ 29/9/1995) έκανα υπομονή περιμένοντας μία κίνηση. Είμαι εγωιστής αλλά δεν είναι εγωιστικό να πιστεύω μέχρι κι αυτή τη στιγμή ότι είμαι ελεύθερος και ότι δεν ανήκω σε κανέναν. Γιατί έχω λόγο και τιμή.

Φεύγω από το άθλημα που αγάπησα πικραμένος. Με μόνη ικανοποίηση ότι ακόμα και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι μπορώ να αλλάζω τις ισορροπίες. Ευχαριστώ όλους τους ανώνυμους φιλάθλους για την αγαπη που μου έδειξαν. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιους πίκρανα. Τη ζωή πρέπει να την παίρνουμε όπως έρχεται αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος που αρχίζει αύριο (σ.σ 30/9/1995) κάνοντας μιά ευχή: Να μη ξεχνάμε όλοι ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι και ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button