Ποδόσφαιρο

Γιώργος Μπαντής: “Δεν εκμεταλλευτήκαμε την επιτυχία των παιδιών του 2004, ας εκμεταλλευτούμε τους ίδιου”

Ο Γιώργος Μπαντής πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε για την υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ του Ζαγοράκη , αλλά και τη Football League που θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ, την επερχόμενη έναρξη της Football League, και όχι μόνο μίλησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ στον ΣΠΟΡ FM. Ο Γιώργος Μπαντής τάχθηκε στο πλευρό του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και των άλλων πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 (Παπαδόπουλος, Σεϊταρίδης, Καφέ, Χαριστέα) και τόνισε πως μόνο εάν εμπλακούν στα κέντρα των αποφάσεων ποδοσφαιριστές, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει βήματα μπροστά. «Πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα Ζαγοράκη είχα πει πως το ποδόσφαιρο μας νοσεί και αυτό που χρειάζεται είναι μία επιτροπή σωτηρίας από παιδιά του 2004. Είχα πει πως δεν εκμεταλλευτήκαμε την επιτυχία που έκαναν, ας εκμεταλλευτούμε τους ίδιους. Εμείς βλέπουμε με θετικό μάτι ότι αρχηγός της ομάδας του 2004 να θέλει να ηγηθεί μίας τέτοιας προσπάθειας. Δεν είναι και μόνος; του, έχει και άλλα παιδιά από το 2004. Νέα παιδιά που πρέπει να αναλάβουν δράση και να έχουνε ενεργό ρόλο. Οι αποφάσεις παίρνονται για τον ποδοσφαιριστή, χωρίς τον ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να συμμετάσχουν και άλλα παιδιά από το 2004 που έχουν δείξει πως είναι ικανοί, όπως ο Καραγκούνης, ο Νικολαϊδης, ο Νταμπίζας, ο Κατσουράνης και άλλοι. Παιδιά που μπορούν να ενώσουν όλο τον κόσμο. Θεωρώ πως αν δεν πετύχουν και αυτοί, δεν ξέρω τι άλλο να πετύχουμε. Η FIFPro (σ.σ. Παγκόσμιος Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών) έχει κάνει μία έρευνα και οι  χώρες που έχουν εισχωρήσει  και έχουν λόγο στα κέντρα των αποφάσεων οι ποδοσφαιριστές λειτουργούν πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά σε αυτόν το τομέα», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών αναφέρθηκε και στη Football League που ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Έγινε η Οδύσσεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να ξεκινήσει. Δεν έφταιγε μόνο η πανδημία. Ήταν το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη που ήταν ανενεργό. Κλείσαμε χρόνο. Ήταν πολύ λυπηρό και δεν τιμά τη χώρα μας.

Για τον ποδοσφαιριστή ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Είχε να αντιμετωπίσει και τον φόβο για το πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του». Για τη Γ’ Εθνική και τα μικρότερα πρωταθλήματα σχολίασε πως   «από την αρχή ως ΠΣΑΠ ποτέ δεν σταματήσαμε να υπερασπίζουμε  και να διεκδικούμε και για τη Γ’ Εθνική και τα τοπικά και τις ακαδημίες. Είναι ο πυλώνας του αθλητισμού. Οχι από εγωισμό, αλλά γιατί τα νούμερα έχουν αποδείξει πως ο αθλητισμός είναι ασπίδα κατά του κορονοϊού. Στην Ευρώπη εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό ενάντια στην πανδημία».

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανέφερε ότι «στις επαγγελματικές κατηγορίες τηρούνται με οικονομικό κόστος των ομάδων και το κάνουν με τεράστια επιτυχία. Πρέπει να σταθούμε στους προέδρους κύριους Μπουτσικάρη και Λεουτσάκο που μας δείχνουν ότι πραγματικά είναι ικανοί να ηγηθούν της συγκεκριμένης προσπάθειας. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν πως πάμε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα».

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την πορεία της Super League 2 όπου τόνισε πως «το πρωτάθλημα είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών. Είναι συναρπαστικό, διεξάγεται  σε καλά γήπεδα. Λείπει μόνο ο κόσμος και συμμετέχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και μεγάλες και ιστορικές ομάδες». Παράλληλα όμως στάθηκε και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. «Δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει. Η ΕΠΟ θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Υπάρχει μία αντιμετώπιση που δεν ωθεί τα κορίτσια  να ασχοληθούν., Η πρώτη κατηγορία έχει πάρει την άδει να επιστρέψει στις προπονήσεις, θέλουμε κάτι αντίστοιχο να συμβεί και για τις άλλες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button