Ποδόσφαιρο

Γάνδη: Η κυπελλούχος Βελγίου στον δρόμο του Άρη

Ο Άρης αντιμετωπίζει σήμερα στις 16.00 η ώρα Ελλάδος την κυπελλούχος Βελγίου, Γάνδη στον δεύτερο φιλικό αγώνα της ομάδας για τη σεζόν 2022/2023.

Μετά τη δυνατή πρόκληση που αντιμετώπισε ο Άρης με το Αμβούργο, το δεύτερο φιλικό του αναμένεται να είναι ακόμα πιο…απαιτητικό μιας και στον δρόμο του βρίσκεται η κυπελλούχος Βελγίου, Γάνδη.

Η συνολική αξία των ποδοσφαιριστών της βέλγικης ομάδας, (σύμφωνα με το Transfermarkt) είναι στα 53 εκατομμύρια ευρώ έναντι των 17 του Άρη.

Η χρονιά της Γάνδης, μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά επιτυχημένη στις εγχώριες διοργανώσεις, μιας και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη και χωρίς να χρειάζεται το Κύπελλο Βελγίου που κατέτκτησε.

Το φορμάτ του πρωταθλήματος Βελγίου, έχει τις ομάδες από την 5η μέχρι και την 8η θέση, να αντιμετωπίζουν η μια την άλλη σε ένα “μίνι-πρωτάθλημα” για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στο Conference League. Η Γάνδη τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας και κατάφερε να πάρει και την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας πρώτη σε αυτά τα “play-off”.

Στην Ευρώπη παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να φτάσει στα αναμενόμενα που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας, μιας και στη φάση των “16” του Conference League, αντιμετώπισε την ομάδα του ΠΑΟΚ, από την οποία και αποκλείστηκε, γνωρίζοντας την ήττα και εντός αλλά και εκτός έδρας.

Το δυνατό της στοιχείο στο πρωτάθλημα ήταν η άμυνά της, είχε την δεύτερη καλύτερη του πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί μόλις 35 γκολ σε 40 παιχνίδια, ενώ επιθετικά, είχε την δεύτερη χειρότερη επίθεση από τις πρώτες 8 ομάδες του πρωταθλήματος Βελγίου.

Στη διοργάνωση του κυπέλλου Βελγίου, η Γάνδη δέχθηκε μόλις 2 τέρματα σε 6 αγώνες, με το ένα εξ αυτών να είναι στη νίκη της επί 3-1 με τη Σταντάρ Λιέγης, ενώ το 2ο το δέχθηκε στην ήττα του πρώτου ημιτελικού απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, μια ήττα την οποία ανέτρεψε στη 2η φάση και μάλιστα εκτός έδρας με το εκκωφαντικό 0-3 σκορ.

Στην επικείμενη φιλική αναμέτρηση, ο Άρης θα βρει μπροστά του μια πολύ καλά αμυνόμενη ομάδα, η οποία όμως μπορεί να τιμωρήσει πολύ εύκολα τα αμυντικά λάθη της αντίπαλης ομάδας, ειδικά από την αριστερή της πλευρά, στην οποία αγωνίζεται ο πρώτος της σκόρερ αλλά και ασίστερ, ο 29χρονος διεθνής Μαροκινός, Ταρίκ Τισουντάλι, ο οποίος την περσινή χρονιά πέτυχε 27 γκολ και “σέρβιρε” 9 σε 52 συμμετοχές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button