Γενικά

Γάλλοι γιατροί ζητούν να γίνουν πειραματόζωα θεραπειών και εμβολίου του κορονοϊού οι πληθυσμοί της Αφρικής

Ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας, που συμφωνεί με την πρόταση του συναδέλφου του για τη διεξαγωγή ερευνών στην Αφρική όπου ο κόσμος είναι “πιο εκτεθειμένος στον ιό”.

Ενώ η Γαλλία διανύει δύσκολες ώρες με πολλαπλασιασμό των θυμάτων και των νεκρών της πανδημίας, επιστήμονες της χώρας αποκαλύπτουν πόσο βαθιά είναι ριζωμένος μέσα τους ο αποικιοκρατικός τρόπος σκέψης. Στη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του καθηγητή Camille Locht, που δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Γαλλίας και του διευθυντή του τμήματος ανάνηψης του νοσοκομείο Cochin, Jean Paul – Mira, ο δεύτερος ρίχνει το ερώτημα, λέγοντας χαριτολογώντας πως “θα γίνει προβοκάτορας”, αν θα μπορούσαν οι μελέτες για εμβόλιο και θεραπείες ενάντια στον κορονοϊό να γίνουν στην Αφρική.

Ως σκεπτικό φέρνει ότι εκεί ο πληθυσμός είναι πιο ευάλωτος στον ιό, αφού δεν υπάρχουν μάσκες, επαρκή νοσοκομεία και θεραπείες, αναφέροντας ακόμα και τις ιερόδουλες της Αφρικής, που είναι πιο εκτεθειμένες, όπως με τον ιό HIV. Ο διευθυντής του ιδρύματος, που νωρίτερα είχε επισημάνει την ανάγκη μεγάλης κλίμακας έρευνας με το ίδιο θεραπευτικό πρωτόκολλο και εμβόλιο, συμφώνησε με την πρόταση, λέγοντας “Έχετε δίκιο”.

Η “παράδοση” να χρησιμοποιούνται λαοί της Αφρικής μαστιζόμενοι από ασθένειες ως άτυπα πειραματόζωα για τη δοκιμή φαρμάκων δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο, ποτέ όμως δε διατυμπανίζονταν και μάλιστα από αναγνωρισμένους στη χώρα τους γιατρούς. Αυτό που συμβαίνει είναι να περιβάλλεται με επιστημονικό κύρος ένας βαθιά ρατσιστικός λόγος, λευκής “υπεροχής”, που βλέπει τους πληθυσμούς στις πρώην αποικίες ως αναλώσιμους, οι οποίοι ίσως θα έπρεπε να πουν κι ευχαριστώ που τους δίνεται μια ευκαιρία να γλιτώσουν από τις συνέπειες του κακού συστήματος υγείας, για το οποίο μάλλον ευθύνεται η “τεμπελιά” των ίδιων, κι όχι η κληρονομιά των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com