Γενικά

«Βόμβα» από τον ΠΟΥ: «Η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία»

Τον κώδωνα του κινδύνου στην ανθρωπότητα έκρουσε ο ΠΟΥ σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η πανδημία που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός δεν θα είναι η τελευταία και οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι “καταδικασμένες σε αποτυχία” εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίσει κατά μέτωπον την κλιματική αλλαγή και δεν φροντίσει να ευημερεί το ζωικό βασίλειο» ήταν τα λόγια του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Ανατόμ Γκεμπρέσιους.

Ο ίδιος καταδίκασε την «επικίνδυνα μυωπική» πολιτική αρκετών ηγετών, οι οποίοι δαπανούν αλόγιστα όταν μαίνεται μια επιδημία, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για να προετοιμάσουν τις χώρες τους για την επόμενη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο ίδιος διατύπωσε την εν λόγω προειδοποίηση σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, εκ των προτέρων για τη σημερινή Ημέρα Προετοιμασίας για τις Επιδημίες. Παράλληλα σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος του ΟΗΕ είναι πλέον καιρός να αντληθούν μαθήματα από την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

«Για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, ο κόσμος λειτουργούσε κάνοντας τον κύκλο από τον πανικό στην αδιαφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ στην συνέχεια των λεγομένων του πρόσθεσε τα εξής ακόλουθα: «Πετάμε χρήματα σε μια επιδημία και αφού τελειώσει, την ξεχνάμε και δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε την επόμενη»

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος έσπευσε να συμπληρώσει τα εξής: «Η ιστορία μας λέει ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», καθώς «οι επιδημίες είναι πραγματικότητα της ζωής», ενώ υπογράμμισε πως «Η πανδημία έδειξε πόσο στενή σχέση έχει η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του πλανήτη».

Ολοκληρώνοντας τα όσα είπε ο Τέντρος Ανατόμ Γκεμπρέσιους αναφέρθηκε στις επενδύσεις στην δημόσια υγεία, για την οποία είπε: «θα εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά θα κληρονομήσουν έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button