Γενικά

Βασιλακόπουλος: «Το Πάσχα μάλλον θα πάμε στο χωριό μας»

Πάσχα στα χωριά μας θα κάνουμε σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των χώρων εστίασης.

Κάμψη του ιού θα υπάρξει τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως είναι υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου αλλά και της εστίασης, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού μέσα στα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα , ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ανέφερε αρχικά: «Θα υπάρχει μια κάμψη του ιού σε 1-2 εβδομάδες και ίσως να αρχίσουμε να τη βλέπουμε από την επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές».

Στη συνέχεια πρότεινε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πόλεις με ραντεβού μέσω του 13032 αλλά και ελεύθερο στις κωμοπόλεις. Παράλληλά τάχθηκε υπέρ και του ανοίγματος των χώρων εστίασης (καφέ, εστιατορίων) σε εξωτερικούς χώρους και με παρέες ως τέσσερα άτομα, καθώς υποστήριξε πως στους εξωτερικούς χώρους η μετάδοση του ιού είναι μικρότερη. 

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος εξέφρασε παράλληλα την πίστη του ότι «το Πάσχα μάλλον θα πάμε στα χωριά μας».  

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κυβέρνησης για τα self tests, ο καθηγητής πνευμονολογίας έδωσε συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα διαθέσει δωρεάν αυτά τα τεστ, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, όπου οι πολίτες τα αγοράζουν. 

Κλείνοντας πρόσθεσε: «Όταν η νόσος είναι συχνή, δεν εφησυχάζουμε όταν έχουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να προσέχουμε σαν να ήμασταν θετικοί. Όταν έχουμε θετικό αποτέλεσμα, το πιστεύουμε και πρέπει να το πιστοποιήσουμε και μέσα από μια δομή υγείας. Σε αυτό που βοηθάνε πολύ τα τεστ είναι να βρούμε πολύ πιο γρήγορα τους θετικούς»!

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button