Γενικά

Βασίλης Μωυσίδης: «Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στους πληγέντες – Ο εθελοντισμός του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητικός»

Ο Βασίλης Μωυσίδης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7, «Αθλητικό X-Press» με τον Γιώργο Τότσικα, μιλώντας για την προετοιμασία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και η Κεντρική Μακεδονία:

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τα πυροσβεστικά σώματα και είναι κάθε μέρα σε επιφυλακή, ειδικά όσον αφορά το Σέιχ Σου. Μάλιστα διαθέσαμε και 5 δικά μας βυτιοφόρα καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία έχει αποδεκατιστεί καθώς όλα τα οχήματα αλλά και μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει φύγει σε Αττική και Εύβοια. Εμείς ως Δήμος, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε σε επιφυλακή και να συνδράμουμε.

Έχουμε ανά πάσα στιγμή 6 βυτιοφόρα και 1 μόνιμο στο χωροφυλάκιο Τριανδρίας και έχουμε περιπολίες με ανθρώπους της πολιτικής προστασίας στο δάσος του Σέιχ Σου που προσέχουν και ενημερώνουν παντού.

Έχουμε επίσης μεγάλη εθελοντική δράση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας για αυτό. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Θέλησε επίσης να κάνει μια έκκληση προς τον κόσμο:

“Εμείς πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, μιας που μου δίνεται η ευκαιρία όμως, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση προς τον κόσμο. Παρακαλώ πολύ τον κόσμο να προσέχει αυτές τις μέρες. Θα έχουμε καύσωνα αυτές τις μέρες.

Παρακαλώ πολύ όσους διέρχονται από το δάσος να έχουν τη συνείδηση και να μην πετάνε τσιγάρα ειδικά στην περιφερειακή οδό. Να προσέχουμε την περιουσία όλων μας, τον μοναδικό πνεύμονα της πόλης μας, το δάσος μας.”

Για τα οχήματα που έχουν παραλάβει ως πολιτική προστασία:

“Έχουμε παραλάβει 3 νέα οχήματα και θέτουμε στη διάθεση της πυροσβεστικής άλλα 5. Ό,τι κι αν χρειαστεί το πυροσβεστικό σώμα είμαστε στην διάθεσή του για να βοηθήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.”

Για τους εθελοντές:

“Υπάρχουν πολλοί εθελοντές σε πολλούς τομείς και στον τομέα της προστασίας αλλά και της ενημέρωσης και η προθυμία του κόσμου, όπως και το να μαζέψουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με έχει συγκινήσει, όπως κάνετε και εσείς αλλά και εμείς στον Δήμο.

Εμείς ως Δήμος προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε ό,τι μας ζητά η Πολιτική Προστασία, δηλαδή στρώματα για να κοιμηθεί ο κόσμος και ζωοτροφές. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ως Δήμος και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική, ο κόσμος δε σταματά να με παίρνει τηλέφωνα για να βοηθήσει και τους ευχαριστώ.

Είμαι αισιόδοξος πως την Τετάρτη θα έχουμε στείλει παραπάνω από τα προβλεπόμενα ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Όποιος θέλει να στείλει και αυτός το οτιδήποτε, μπορεί να έρθει στο κεντρικό Δημαρχείο της πόλης, στην αίθουσα νερού συγκεντρώνουμε τα στρώματα και στο φουαγιέ όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ώρας, όποια ώρα θέλει κάποιος μπορεί να έρθει να αφήσει ό,τι θέλει και για αυτό επιλέξαμε το κεντρικό Δημαρχείο.”

Για τον καύσωνα και το πόσο θα πρέπει να προσέχουμε:

“Θα πρέπει αυτές τις μέρες να είμαστε σε επαγρύπνηση και να βρισκόμαστε επί ποδός, καθώς θα έχουμε καύσωνα για ακόμα 3-4 μέρες. Η ευαισθησία μας και η προσοχή μας πρέπει να είναι με το δάσος μας.”

Τέλος είπε:

“Μέσα από αυτήν την τραγωδία πρέπει όλοι να παραδειγματιστούμε. Ας αφήσουμε όλα τα σχόλια και τις κριτικές, αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ώστε να βοηθήσουμε τους πληγέντες, να είμαστε δίπλα τους. Η κριτική και οι σχολιασμοί θα πάρουν λόγο μετά.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button