Μπάσκετ

Αφιέρωμα της FIBA στον Παναγιώτη Γιαννάκη

Την τιμητική του είχε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, καθώς η FIBA φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για εκείνον στην ιστοσελίδα της.

Το κείμενο έχει τίτλο: «Γιαννάκης-Η υπερηφάνεια της Ελλάδας», με τον «Δράκο» να μιλά για όσα έζησε ως παίκτης με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ του 1987, μέχρι εκείνα ως προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε:

Για το Ευρωμπάσκετ του 1987: «Το 1986 στο Μουντομπάσκετ δείξαμε στους αντιπάλους μας πως γινόμαστε όλη και καλύτερη ομάδα χρόνο με τον χρόνο. Για μένα αυτή η προσπάθεια άρχισε το 1986, γιατί το 1985 δεν ήμασταν καν στο Ευρωμπάσκετ. Δώσαμε την ευκαιρία να δουν όλοι οι Έλληνες ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν βάζαμε τα εγώ μας κάτω από την ομάδα, θα πετυχαίναμε κάτι ξεχωριστό. Το τουρνουά αυτό ήταν η έκρηξη της Ελλάδας και δώσαμε κίνητρο και στον κόσμο, αφού η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία ήταν ανίκητες όπως και οι ΗΠΑ».

Για τη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης: «Το να νικάς τη Σοβιετική ένωση ήταν σπουδαίο για μια μικρή χώρα. Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Πήραμε δύναμη από την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ο Γκάλης και εγώ, όπως και τα άλλα παιδιά παίξαμε πολλά λεπτά και δεν κοιμηθήκαμε καλά, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ ο ενθουσιασμός μέσα μας. Παίξαμε τόσο δυνατά σε πνευματικό και τακτικό τομέα. Και μετά από δύο χρόνια, δείξαμε πως δεν είμαστε απλά μια έκπληξη του Ευρωμπάσκετ του 1987. Μετά από 10 χρόνια ήμασταν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

Για το Παγκόσμιο του 2006: «Με την Εθνική, μπορούσε να δείξεις σε όλο τον κόσμο πως στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τα σπορ, αγαπούν τη ζωή και θέλουν να κάνουν κάτι κάθε μέρα που θα τους επιτρέπει να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και να τα φτάσουν με υπομονή, πάθος και γνώση. Αν φυσικά σέβεσαι συμπαίκτες και αντιπάλους.

Πάντα πίστευα πως συμπαίκτες σε βοηθούν πολύ να γίνεις καλύτερος παίκτης, όπως και οι αντίπαλοι που σου δίνουν μαθήματα που χρειάζεται να βελτιώσεις τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του. Είναι μια μεγάλη οικογένεια για μένα το μπάσκετ. Είναι μια μεγάλη οικογένεια, η χώρα μου και είναι ωραίο να την εκπροσωπώ ως ένας από τους καλύτερους
».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button