Ποδόσφαιρο

Ασταμάτητος Γκάμα! Νίκη (0-1) στον Βόλο ο Άρης με γκολ του Πορτογάλου!

Ο Άρης ταξίδεψε στον Βόλο για την 2η αγωνιστική της Super League 1, σε έναν αγώνα που οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 0-1 από γκολ του Μπρούνο Γκάμα με εύστοχο πέναλτι.

Πρώτο ημίχρονο!

Ο αγώνας ξεκίνησε… περίεργα για τον Άρη αφού μόλις στο 2’ ο Βάτσιος θέλησε να «κιτρινίσει» τον Τζέγκο, απόφαση σίγουρα που σχολιάστηκε διότι ήταν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς αμφότερες οι ομάδες έκαναν αρκετά λάθη χωρίς να έχουν βρει ακόμη τα πατήματα τους.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Άρη ήρθε στο 7’ με τον Μπερτόγλιο που έκανε ωραίο γύρισμα ωστόσο ο Λόπεθ που βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή δεν μπόρεσε να πάει πρώτος στην μπάλα. Ένα λεπτό μετά ο Άρης ξανά απείλησε αυτή την φορά κερδίζοντας κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Ντάτκοβιτς στο σουτ του Φετφατζίδη πέρασε έξω από τα δοκάρια του Γκαραβέλη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στο 9’ με τον Κουέστα όμως να φωνάζει «παρών» με φοβερή επέμβαση στο σουτ του Περέα, αλλά η φάση σταμάτησε γιατί υπήρξε οφ-σάιντ στο ξεκίνημα της.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ για τον Άρη με Μπρούνο Γκάμα στο 15’! (0-1)

Ο Πορτογάλος στο 15’ αφού με εξαιρετική προσπάθεια προσπέρασε τον Μπαριέντος, ανατράπηκε αντικανονικά από τον δεύτερο στην περιοχή του Βόλου με τον Βάτσιο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γκάμα ήταν αυτός που πήρε την μπάλα με τον ίδιο να ευστοχεί από τα 11μ. για δεύτερη φορά φέτος κάνοντας το 0-1 για τον Άρη στο 16’!

Λίγα λεπτά μετά ήρθε μια φάση… διαρκείας για τον Βόλο που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο ωστόσο η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στην εστία του Άρη με τον Ντάτκοβιτς να διώχνει με μακρινό σουτ εκτός περιοχής.

Σε αυτά τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα ο Άρης ήταν αυτός που «κρατούσε τα ηνία» του αγώνα με τους παίκτες να είναι εμφανώς βελτιωμένοι από την τελευταία τους εμφάνιση δείχνοντας πολύ πιο αποφασισμένοι για το πρώτο διπλό της χρονιάς με τον Βόλο αντιθέτως να προσπαθεί κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις να απειλήσει.

Διπλή ευκαιρία για Άρη με Σάσα και Ντάτκοβιτς!

Στο 43΄ο Λούκας Σάσα ήταν μια «ανάσα» από το 0-2 με ένα εξαιρετικό σουτ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Γκαραβέλη με την μπάλα να βρίσκει ελάχιστα στο κεφάλι του Σάντσες και να φέυγει κόρνερ. Ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε με τον Ντάτκοβιτς να βρίσκει σε πολύ καλό σημείο την μπάλα όμως ο πορτιέρο του Βόλου ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Οι παίκτες του Βόλου στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους προσπάθησαν να πετύχουν την ισοφάριση όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 0-1.

Δεύτερο ημίχρονο!

  • Η πρώτη αλλαγή του ματς ήταν για τον Βόλο, όπου ο Λόπεθ έβγαλε τον Μπαριέντος που έκανε και το πέναλτι και στην θέση του μπήκε ο Μπαρτόλο. Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ενδεκάδα.

Πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους με τον Βόλο να προσπαθεί για την ισοφάριση.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να κάνουν την πρώτη… απειλή με τον Περέα από τα δεξιά στο 48’, με τον Κολομβιανό να περνά τον Ντάτκοβιτς μετά από δυνατή μονομαχία όμως στην συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ στον Τζέγκο. Λίγα λεπτά μετά ο Βόλος κέρδισε το πρώτο κόρνερ από τα δεξιά αλλά η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς ανησυχία για τον Κουέστα.

Σε αυτά τα δέκα πρώτα λεπτά ο Άρης εμφανίστηκε με λιγότερη συγκέντρωση μη μπορώντας να κρατήσει την μπάλα και τον Βόλο αντιθέτως να είναι η ομάδα που συνεχώς είχε την μπάλα και προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνος στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη σχετικά καλή φάση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 57’ με τους Γκάμα και Φετφατζίδη. Ο Έλληνας προσπέρασε με εξαιρετική προσπάθεια τον Τέκιο, έδωσε στον Πορτογάλο, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα όμως εκεί δεν βρέθηκε κανείς και η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Βόλου.

Στο 62΄ ο Βόλος απείλησε ξανά αυτή την φορά με τον Περέα που βρήκε την κεφαλιά στην σέντρα από τα δεξιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

  • Αλλαγές για τον Άρη ήρθαν στο επόμενο λεπτό με τον Μαντσίνι να παίρνει την θέση του Λόπεθ και ο Μάνος αντί του Φετφατζίδη. Αρχηγός πλέον ο Μπρούνο Γκάμα, ο Αργεντίνος πήγε δεξιά στις πτέρυγες και ο Μάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Βόλος σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο, έκανε τις επιθέσεις του κυρίως από τα δεξιά με τους Μαρτίνες και Περέα.

Ο Άρης μετά από αρκετή ώρα πίεσης του Βόλου βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το λάθος των φιλοξενούμενων στην μεσαία γραμμή, ο Γκάμα έδωσε στον Μάνο που βρέθηκε στην περιοχή του Γκαραβέλη κερδίζοντας το κόρνερ. Ο Γκάμα εκτέλεσε από τα αριστερά, ο Μάνος βρήκε την μπάλα αλλά ο τερματοφύλακας ήταν εκεί μπλοκάροντας και αποτρέποντας το 0-2 στο 69’.

Στο 75’ έγινε και η τρίτη αλλαγή από πλευράς Άρη με τον Χαβιέ Ματίγια να παίρνει την θέση του Φακούντο Μπερτόγλιο. Πλεόν με 4-3-3 παίζει ο Άρης με τον Τζέγκο να βρίσκεται μπροστά από τους αμυντικούς και τους Σάσα Ματίγια στο κέντρο.

Στο 82’ ο Ματίγια ήταν αυτός που προσπάθησε μετά από ώρα να απειλήσει από τα δεξιά, προσπερνώντας με δυσκολία στο σημείο του κόρνερ τον αντίπαλο, σούταρε ωστόσο ο Μάνος είχε μείνει εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει με ευκολία στον Γκαραβέλη.

Στο δεύτερο μέρος του ματς φάνηκε η υπεροχή των γηπεδούχων με τον Άρη να προσπαθεί να αποτρέψει κάθε ευκαιρία τους χωρίς όμως να έχει κάνει πολλές ουσιαστικές φάσεις έτσι ώστε να «καθαρίσει» το ματς.

  • Στο 86’ οι αλλαγές για τον Άρη «έκλεισαν» με τον Μπαγκαλιάνη να παίρνει την θέση του Σάκιτς και τον Γκάμα να δίνει την θέση του στον Χατζηπιρπιρίδη. Αρχηγός πλέον ο Ματίγια.

Η καλύτερη φάση για τον Βόλο στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 88’ με την κεφαλιά του Γέντρισεκ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κουέστα.

Στο 90′ ο Βόλος σκόραρε όμως η μπάλα όπως φάνηκε στην φάση της σέντρας φάνηκε πως βγήκε ολόκληρη. Το γκολ μετά από έλεγχο στο VAR, ακυρώθηκε σωστά.

Στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, ο Ματίγια πήγε να απειλήσει με εκτέλεση απευθείας φάουλ όμως ο Γκαραβέλης μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Βάτσιος σφύριξε την λήξη του αγώνα με τον Άρη να παίρνει το πρώτο διπλό της χρονιάς και να είναι μόνος του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τ. Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87′ Μπαγκαλιάνης), Γκάνεα, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης (63΄Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (87΄Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76΄Ματίγια), Λόπεθ (63΄Μαντσίνι)

Στον πάγκο: Μπουσέ, Δεληζήσης, Μαντσίνι, Μάνος, Ματίγια, Σενγκιέργκης, Χατζηπιρπιρίδης, Αντέμ, Μπαγκαλιάνης

Βόλος (Α. Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79΄Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85΄Γκουαροτσένα), Μπαριέντος (46΄Μπάρτολο), Μαρτίνες, Δουβίκας

Στον πάγκο: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κρητικός, Γκουαροτσένα, Μήτογλου, Γέντρισεκ, Κιάκος, Δημόπουλος, Μπαρτόλο

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής) – Βασίλης Μωΰσιάδης (Γρεβενών)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) – AVAR: Χρήστος Τζιώτζιος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button