ΑπόψειςΓενικάΜπάσκετΠοδόσφαιροΧωρίς κατηγορία

ΑΡΗΣ, ένα παγκόσμιο φαινόμενο!

Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο, φαίνεται από την παγκόσμια αναγνώριση που έχει.

Έτσι σήμερα, μετά από έρευνα που επιμεληθήκαμε σαν Γεννημένοι Offside, σας παρουσιάζουμε όλες τις ομάδες στο εξωτερικό που φέρουν το βαρύ όνομα του ΑΡΗ.

Το κοινό στοιχείο αυτών των ομάδων, είναι η έμπνευση που τους έδωσε ο Θεός του πολέμου, οι οπαδοί του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης και η ιστορία τους θέλοντας έτσι να τον τιμήσουν βαφτίζοντας με το όνομά του, τα σωματεία  τους.

ΑΡΗΣ Πολεμίου
Ομάδα από την Κύπρο, ιδρυθείσα το 1954, ενώ σήμερα διατηρεί τμήμα πετοσφαίρισης γυναικών και τμήμα υποδομών στην πετοσφαίριση, παλαιότερα διατηρούσε και τμήματα ποδοσφαίρου και πετοσφαίρισης ανδρών.

ΑΡΗΣ Λεμεσού
Η δεύτερη ομάδα από την Κύπρο και πιο γνωστή σε εμάς στην Θεσσαλονίκη. Διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, πιγκ πογκ, σκακίου, φούτσαλ και μπόουλινγκ, με κυριότερο αθλητικό τμήμα αυτό του ποδοσφαίρου.

ARIS SANTA FÉ
Το 2008 όταν ο ΑΡΗΣ απέκτησε τον Μάρσιο Αμορόζο, οι δημιουργοί της ARIS Santa Fe έτυχε να δουν την υποδοχή που έκαναν στον συμπατριώτη τους οι οπαδοί του ΑΡΗ. Εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από το θέαμα που πήραν τη μεγάλα απόφαση να φτιάξουν έναν Άρη και στην Βραζιλία, που παρόλο που κινείται σε ερασιτεχνικά πλαίσια μας κάνει υπερήφανους!

La Crosse ARIS FC
Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ, η La Crosse ARIS FC, συμμετέχει στην National Premier Soccer League. Εδρεύει στην πόλη Eau Claire του Ουισκόνσιν, ιδρύθηκε το 2009 και διαθέτει τμήματα υποδομής, πάντα κάτω από το όνομα του ΑΡΗ.

ARIS South Springvale SC
Ο ΑΡΗΣ της Αυστραλίας. Μέσα στην Μελβούρνη στην επαρχία Springvale το 1968 Έλληνες μετανάστες δημιούργησαν τον εκεί ΑΡΗ. Συμμετέχει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έχοντας καταφέρει να έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

Aris Leeuwarden
Μια πολλή σημαντική ομάδα για την Ολλανδία, καθώς ο ΑΡΗΣ που ιδρύθηκε το 1992 συμμετέχει στην Dutch Basketball League με αρκετές επιτυχίες, όπως η δεύτερη θέση το 2013 στο πρωτάθλημα.

FC Aris Bonnevoie
Τελευταία ομάδα του αφιερώματος μας, ο ΑΡΗΣ του Λουξεμβούργου.Ιδρύθηκε το 1922, σταμάτησε το 2001, αλλά είχε προλάβει να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Λουξεμβούργου.Είχε αρκετές ευρωπαϊκές συμμετοχές και μιλώντας με ένα forum παλιών οπαδών της Aris Bonnevoie, φάνηκε να γνωρίζουν και εκτιμάν πολύ τον δικό μας ΑΡΗ, που είναι σαν “νονός” της τότε ομάδας τους.

Αυτές οι ομάδες παγκόσμια, εκτός Ελλάδος βέβαια που και εκεί έχουμε δεκάδες ομάδες που φέρουν το όνομα του, διαθέτουν το πολύ σπουδαίο όνομα του ΑΡΗ. Με πρωτοπόρο τον δικό μας.Σε ένα μελλοντικό διάστημα ίσως θα ήταν σωστό, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ, να κάνουν κάποιες επαφές με αυτές τις ομάδες. Μόνο κέρδος θα μπορούσαμε να έχουμε.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button