Ποδόσφαιρο

«Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο» η ανατριχιαστική περιγραφή της ιατροδικαστή για στη δίκη του Άλκη

Η ιατροδικαστής, κ.Λίνα Κοβάτση κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο για τη δίκη των «12».

Οι περιγραφές της κ. Κοβάτση ήταν ανατριχιαστικές όταν αναφέρθηκε στα θανατηφόρα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον Άλκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ο άτυχος 19χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα.

Η έμπειρη ιατροδικαστής περιέγραψε διεξοδικά τα τραύματα που έφερε ο Άλκης στο κεφάλι.

Η εξωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εσωτερική. Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο“.

Όσον αφορά στο τραύμα που έχει στον δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος είναι 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά. “Έχει τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ“, τόνισε.

Στη συνέχεια έδωσε λεπτομέρειες για τα δύο τραύματα του Άλκη στον αριστερό μηρό.

Όπως είπε η κ. Κοβάτση, προκλήθηκαν από διαφορετικό όργανο. “Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο στον Άλκη”.

Το ένα τραύμα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. “Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό“, είπε η ιατροδικαστής.

Η πρόεδρος της έδρας, έθεσε ευθεία ερώτηση στην κ. Κοβάτση για το εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο. Η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: “Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω“.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com