Απόψεις

Απόφαση σήμερα, στήριξη για ολόκληρη την σεζόν

Λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Ηρακλή ο Άρης πρέπει να κλείσει το θέμα του προπονητή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Ο Άρης είναι σε δύσκολη θέση. Οι επιλογές του καλοκαιριού δείχνουν να μην βγαίνουν, το ban μειώνει αισθητά τις εναλλακτικές που υπάρχουν και το κλίμα είναι βαρύ. Σε όλο αυτό προστίθεται μια συζήτηση για τον προπονητή η οποία πρέπει να λήξει άμεσα.

Οι κιτρινόμαυροι πρέπει να πάρουν μια απόφαση και να κλείσουν το θέμα άμεσα. Είτε εμπιστεύονται τον Σάββα Καμπερίδη και συνεχίζουν μαζί του, είτε πάνε σε μια άλλη επιλογή.

Το σημαντικό είναι αυτό να γίνει σήμερα. Να μην πάμε σε μια λογική “μένει ο Καμπερίδης μέχρι να φύγει”. Ο Άρης πρέπει να αποφασίσει τι θέλει και να το στηρίξει. Αν πιστεύει στον Καμπερίδη τότε τον κρατάει. Όχι μέχρι την επόμενη ήττα, αλλά μέχρι το τέλος. Και τον στηρίζει.

Το να πάμε σε ένα βαρύ κλίμα, μια συζήτηση που θα ανοίγει μετά από κάθε ήττα και σε μια κατάσταση που οι παίκτες δεν θα ξέρουν τι συμβαίνει εβδομάδα με την εβδομάδα είναι λάθος και πρέπει να αποφευχθεί. Αν δεν τον πιστεύεις, πας παρακάτω.

Από την άλλη εφόσον η διοίκηση πιστεύει τον Καμπερίδη, πρέπει να τον στηρίξει ξεκάθαρα. Να βγει και να πει “Αυτός είναι, αυτόν πιστεύουμε, συνεχίζουμε και δεν υπάρχει τίποτα” για να τελειώσει η όποια συζήτηση δημιουργήθηκε.

Σε περίπτωση που πας σε αλλαγή θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν περιμένεις απλώς έναν προπονητή που θα σε βοηθήσει. Παίρνεις έναν προπονητή, που για να πετύχει πρέπει να τον βοηθήσεις και εσύ.

Όποιος και αν είναι ο διάδοχος (εφόσον έχουμε αντικατάσταση) το σίγουρο είναι πως θα έχει δύσκολο έργο. Θα βρεθεί σε μια ομάδα με ορισμένες αμφιλεγόμενες επιλογές, χωρίς να έχει την πολυτέλεια να κάνει πολλές κινήσεις.

Παρόλα αυτά οι λίγες «πινελιές« που μπορεί να ζητήσει ο «X» προπονητής πρέπει να κάνεις το αδύνατο δυνατό, για να του τις προσφέρεις. Αυτή είναι η στήριξη που ο Άρης πρέπει να είναι έτοιμος να δείξει σε έναν άνθρωπο που -όποιος και αν είναι- δεν θα είναι μάγος.

Θα πρέπει να περάσει την φιλοσοφία του, και αν αποφασίσει ότι αυτό θα γίνει με μία, δύο ή τρεις κινήσεις είναι απαραίτητο να μπορείς να τις κάνεις. Όπως και να φροντίσεις να υπάρχει ηρεμία σε όλα τα κομμάτια.

Καταληκτικά η συζήτηση -που κακώς άνοιξε αν δεν υπήρχε ξεκάθαρη απόφαση- πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά. Ο Άρης έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή στο οποίο «απαγορεύεται» να πάει με αβεβαιότητα.

Υ/Γ. Το αν η κάθε απόφαση ήταν/είναι λάθος ή σωστή είναι αντικείμενο συζήτησης για το μέλλον. Αυτήν την στιγμή προέχει το να υπάρχει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση ενόψει της συνέχειας…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button