Ποδόσφαιρο

Απάντηση ΓΓΑ στην ΑΕΚ: «Η τροπολογία είναι υποχρεωτική»

Μέσω ανακοίνωσής της, η ΓΓΑ απάντησε στην ΑΕΚ αναφορικά με την τροπολογία που επαναφέρει το κώλυμα συμμετοχής μετόχων στοιχηματικών εταιριών σε ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση τονίζει πως η τροπολογία επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν με την οποία έχει συμφωνήσει το ελληνικό κοινοβούλιο. Βέβαια, η ΑΕΚ έχει ήδη τονίσει πως η εν λόγω σύμβαση δεν καθορίζει ποσοστά που μπορεί να έχει κάποιος σε στοιχηματική εταιρία όταν ασκεί διοίκηση σε σωματείο. Συνεπώς, η επαναδιαμόρφωση των ορίων των ποσοστών δεν επιβάλλεται από τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Η τροπολογία περί “κωλυμάτων” επιβάλλεται από τη Σύμβαση Μακόλιν, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή με τον ν.4639/19 και υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και χωρίς την άρνηση του ΚΚΕ.

Το άρθρο 10 της Σύμβασης Μακόλιν υποχρεώνει τη χώρα μας στη λήψη περιοριστικών μέτρων για μετόχους ή εταίρους εταιριών, που παρέχουν παιχνίδια στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης.

Εξάλλου, τα ίδια κωλύματα αναφέρονται ρητά και κατηγορηματικά στον ισχύοντα Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA (άρθρο 12, παρ.2b).

Τείνει να γίνει παράδοση, για όποιον θίγεται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που έχουν σκοπό την αποκατάσταση της τάξης και της διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό, να επιτίθεται στον Λευτέρη Αυγενάκη! Και μέσω της επίθεσης να επικαλείται αόριστα “συμφέροντα” και “μεθοδεύσεις”.

Ο σεβασμός απέναντι στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και σε όλη την αθλητική οικογένεια είναι αδιαμφισβήτητος».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button