Ποδόσφαιρο

Αντρέι Σεβτσένκο για Τσέρνομπιλ: «Οι γονείς μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με κράτησαν ζωντανό»

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, ο Αντρέι Σεβτσένκο, μίλησε για το πως βίωσε ο ίδιος το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε ο προπονητής της εθνικής Ουκρανίας, Αντρέι Σεβτσένκο, στο οποίο αφηγείται στιγμές από την καριέρα του στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και την προσωπική του ζωή.
Με αφορμή την παρουσίαση, αποκάλυψε τα σημαντικά σημεία του βιβλίου ο Ουκρανός όπου μέσα σε αυτά διηγείται το πως βίωσε ο ίδιος το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

«Ζούσα στα 200 χιλιόμετρα μακριά από την πυρηνική ζώνη όταν έγινε η τραγωδία. Ήμουν 10 χρονών και τότε δεν καταλάβαινα πολλά. Ήταν σαν ταινία. Ήρθαν και μας πήραν 1.500 χιλιόμετρα από το σπίτι όπου ζούσα. Ήταν μια κλειστή χώρα η Ουκρανία τότε» , ανέφερε ο Σεβτσένκο σε πρώτο χρόνο και συνέχισε:
Στη γειτονιά μου πέθαναν αρκετοί μου φίλοι, αλλά όχι από την ακτινοβολία. Κυρίως από αλκοόλ, ναρκωτικά, όπλα. Τα σημάδια που άφησε η καταστροφή ήταν τεράστια. Οι γονείς μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με κράτησαν ζωντανό.»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button