Γενικά

Αντιπολεμική συναυλία στις 8 Μαΐου στην Πλατεία Αριστοτέλους

Διαβάστε λεπτομέρειες

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, πρόεδρος Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος σχετικά με την αντιπολεμική συναυλία που προγραμματίζεται για τις 8 Μαΐου, τονίζει: “Τα πάντα στην ζωή μας είναι πολιτική. Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνουμε. Για την εκδήλωση δουλεύουμε πολλές ώρες”. Ακόμα, συμπληρώνει ότι είναι σημαντικό να ακούγεται η προετοιμασία στην πόλη, παρόλαυτα θα τηρηθούν οι ώρες κοινής ησυχίας

Σε ό,τι αφορά τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος ο πρόεδρος επισημαίνει: “Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (παράρτημα Θεσσαλονίκη) πραγματοποιεί συναυλία το Σάββατο 8 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους. Επιθυμούμε ο κόσμος να μαζευτεί από τις 17:00 και να γεμίσει την πλατεία από νωρίς”.

Κάποια ονόματα από τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι: Σπύρος Γραμμένος, Δούτση Μαρία, Ζαικος Ηλίας, Καζαντζής Γιώργος, Καρακότας Ανδρέας, Λέκας Βασίλης, Λιβιτάλη Μαργαρίτα, Μαύρη Μαγιονέζα, Μίτσης Γιάννης, Μουρατίδου Έλσα, Μπακιρτζής Βασίλης, Νταλάρας Γιώργος, Ταφ Λάθος, Γυμνά Καλώδια, Ρίζος Απόστολος, Παπαδόπουλος Μπάμπης, Κόζα Μόστρα και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημιουργηθεί μία λίστα αναμονής καλλιτεχνών που δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στην συναυλία και υπάρχει πρόθεση για μια ακόμα συναυλία.

Στη συνέχεια ο Κώστας Γκούβας, από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογος, παράρτημα Θεσσαλονίκης αναφέρει: “Σκοπός είναι οι καλλιτέχνες με την τέχνη τους, που δεν έχει όρια όπως έχουμε πει, να δείξουν το πραγματικό νόημα. Προσπαθούμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες ανεξάρτητα από ποιον πόλεμο έρχονται”.

Ο Δημήτρης Σφίγκος, αντιπρόεδρος Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, επισημαίνει την παύση καλλιτεχνικών δρώμενων για 2,5 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και την ανάγκη επαναφοράς τους.

Τέλος, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσακίρης  απευθυνόμενος και στους τρεις συνεντευξιαζόμενους ρωτά: “Η διπλωματία απέτυχε, η πολιτική αποτυγχάνει, θα μπορούσε η λύση να κατέβει σε επίπεδο λαού; Θα μπορούσε να γίνει μια συναυλία στα σύνορα της Ουκρανίας με συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς φήμης”.

Στην ερώτηση αυτή ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απαντάει: “Εσύ μας έβαλες την φωτιά. Η παρέμβαση σου και το αίτημα σου έχει ήδη έχει ληφθεί υπόψιν. Ήδη κινούμαστε, κάνουμε κάποιες επαφές με σωματεία στην Ρουμανία”.

Το μήνυμα της συναυλίας είναι σαφές! “Κανένας φαντάρος στην Ουκρανία”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button